Ангел Георгиев: Последното, което ще интересува ЕЦБ е, дали взима добри решения за България 

Ангел Георгиев: Последното, което ще интересува ЕЦБ е, дали взима добри решения за България 

В Народното събрание отново се разразиха полемики, относно решението на престъпната управляваща сглобка да въведе еврото в България като единна разплащателна единица, въпреки волята на над 604 000 българи, решение, взето в нарушение на Конституцията. Бурни дебати предизвика и опитът да се  вмени лъжливата теза, че българската държава ще има глас във фискалните политики и решения, които взима Европейската централна банка.

В тази връзка, народният представител от “Възраждане” Ангел Георгиев разби поредната несъстоятелна опорна точка на управляващото мнозинство – а, именно, че България ще има равноправното право да определя фискалната политики на ЕЦБ, което е абсолютно заблуждение и лъжа.

“От управляващата сглобка го правят нарочно, за да не могат хората да разберат какво се случва и ако не направят детайлен анализ, да не могат да вникнат в ситуацията. Трябва да се подчертае, че България ще попадне в третата група за гласуванията и ще участваме в 50% от гласуванията, като гласът ни ще бъде 1 от 15. Как ви звучи това? Германия е най-голямата икономика в Еврозоната и представителите ѝ в управителния съвет на Европейската централна банка имат много по-голяма тежест в гласуването, отколкото биха имали нашите – логично. И въпреки това, техният глас не се чува, когато не са съгласни с политиката на ЕЦБ, какво остава за нашия глас? И могат, само да си подадат оставката, в знак на протест”, заяви народният представител от “Възраждане”, Ангел Георгиев.

Той допълни, че, именно такъв е случаят със Сабине Лаутеншлагер през 2019 година, Юрген Старк през 2011 година и Аксел Вебер през 2011 година и че това трябва да сложи най-после край да дискусията, за тежестта на гласа на българската държава, когато се вземат решения за фискалната политика на ЕЦБ.

“Гласът ни ще бъде равен на нула и това е пределно ясно на всеки и недейте тук да жонглирате с едни проценти, за да заблуждавате обществото. Гласът ни ще бъде, de facto, нула. След като Германия не може да направи нищо и нейният глас няма тежест, какво остава за този на България. Очевидно е, че когато ЕЦБ взима някакво решение, дали това решение ще е добро за България, ще е последното нещо, с което ще се съобразяват от Европейската централна банка”, заяви Ангел Георгиев от “Възраждане”.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!