Ангел Георгиев: Няма да им позволим да ни откраднат демокрацията. Така повече не може! 

Ангел Георгиев: Няма да им позволим да ни откраднат демокрацията. Така повече не може! 

Днес от най-голямата парламентарно представена опозиционна сила “Възраждане” организират протест пред сградата на Конституционния съд, заради системното и нагло погазване на правовия ред в държавата, което ще бъде доведено до своята най-висша степен с предстоящото решение на Конституционния съд, с което се отхвърля законното право на българите да бъдат питани, дали желаят да съхранят националната си валута – българският лев.

Народният представител от “Възраждане”, Ангел Георгиев заяви на протеста, че България е завладяна държава и престъпното решение, което Конституционният съд предстои да вземе, само за пореден път доказва това становище, както и, че непрестанното потъпкване на всички правови, конституционни и обществени норми, не може да бъде търпяно и толерирано повече.

“Над 604 000 дадоха своя подпис, за да има демокрация, за да защитят свещеното си право да бъдат питани за съдбата на бъдещето си. Как се нарича държава с потъпкана демокрация, как се нарича държава, в която законите не важат, как се нарича държава, която е управлявана от престъпници? Няма да ни превърнат в  държава като Украйна – няма да позволим да бъде саботирана демокрацията, няма да позволим да бъдат суспендирани законите, няма да допуснем, те да важат избирателно – ако се харесват на посолството да важат, ако не се харесват – да не важат, това е атентат срещу държавността. Последната крепост на държавата е Конституционния съд  – дали ще се превърне в поредния инструмент на завладяната държава, предстои да разберем днес. Ако това се случи – ще излезем по улиците и площадите и ще протестираме ефективно. Няма да ги оставим да ни превърнат в новата Украйна, няма да им позволим да ни откраднат демокрацията, няма да им позволим да се подиграват с правовия ред и законите на Родината ни. Защото така повече не може! Да живее България!”, заяви на протеста, народният представител от “Възраждане”, Ангел георгиев.

От третата политическа сила заявиха, че продължават с ефективните стачни действия и през предстоящите почивни дни, като дадоха заявка, че действията им и борбата за запазване на последните останки от българската финансова независимост – националната ни валута, ще дадат широк обществен отзвук в цялата страна и призовават всички независими и свободомислещи граждани да ги подкрепят и да се присъединят към тях в борбата им за запазване на българската финансова независимост.

 

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!