Адвокат от Париж е кандидатът за кметът на “Възраждане” за община Лесичово 

Адвокат от Париж е кандидатът за кметът на “Възраждане” за община Лесичово 

Мариела Петрова, кандидатът за кмет на “Възраждане” за община “Лесичово” впечатлява с автобиографията и с целеустремеността си, да спре феодалния модел на управление и корупцията, която е завладяла цялата община.

Тя завършва международно частно право и право на информационните технологии в най-добрия университет по право в Париж – ‘Пантеон-Ассас-Париж’, известен до 1970г. като ‘Сорбона’.

Специализирала е бизнес право на Европейския съюз в университета Лестър, в Англия. Повече от десет години работи за световноизвестни кантори по международни сделки в Париж, Лондон и Дубай.

Консултира, основно в сферата на инвестиционни и корпоративни сделки за инвестиционни фондове и компании в сферата на телекомуникациите, биотехнологиите и услугите.  Основава и своя собствена практика, с корпоративна и търговска насоченост.

Като хуманист и човек, отдаден на справедливостта, честността и родината, Мариела Петрова се превръща в инициатор на френската група “Адвокати без граници” в защита на българските медици в Либия и един от техните защитници.

“Любовта към природата ме доведе в Лесичово, чувството на хармония и спокойствие в селцето са много привлекателни.  Но спокойствието на жителите е само привидно – те биват лишавани на произволен принцип от основни услуги като улично осветление и вода, върху тях се оказва ежедневен натиск, хората са лишени от конституционното им право да участват в местното управление, като не им се предоставя необходимата информация и са държани в неведение за предстоящи важни решения”, коментира Мариела Петрова.

Като основен проблем за Лесичово, тя посочва, че връзката между местната управа и населението е подчинена на страх и корупция, а не почива на прозрачност, законност и уважение.

“Населението се ползва от услуги, които се предоставят ограничено и избирателно, като се стимулира липса на прозрачност и равнопоставеност между населените места.”, отбелязва Петрова, затова и основни акценти в програмата ѝ са – нулева толерантност към корупцията, възстановяване на връзката между хората и общинската администрация, въз основа на уважение към хората – насърчаване на хората да подават сигнали за нередности и да участват активно в местното управление.

Други важни елементи от програмата ѝ са общото подобряване на средата на живот – справяне с боклука, липсата на осветление, дупките по улиците, както и подобряването на управленския капацитет на общината и качеството на услугите, предоставяни от нея.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!