Цвета Рангелова от „Възраждане“: срокът за ползване на специализиран транспорт от политически лица да се промени от четири години на шест месеца

Със законопроекта  „Възраждане“  предлага промяна в  срока в чл. 21, ал. 1, т.2 от ЗНСО, в който лицата, заемали длъжността председател на Народното събрание и министър-председател след освобождаването им от длъжност имат право на осигурен специализиран транспорт без реална причина за това.  Предлаганата промяна в срока е от 4 години, както е в момента, на 6 месеца.

Според „Възраждане“ заложения към момента срок от 4 години, при липса на конкретни причини, които да налагат ползването на това специално право, е време, в което се реализира един напълно неоправдан и ненужен разход.  В мотивите на законопроекта „Възраждане“ посочва още, че парите на данъкоплатците не следва да служат за осигуряване на луксозен начин на живот на високопоставени политически лица, а да бъдат изразходвани разумно и само с оглед интересите на българските граждани.

„До настоящия момент в историята на страната ни не са известни случай, в които да се е налагало ползването на осигурен специализиран транспорт. Имало е случай, в които политици сами са пускали сигнали за себе си, за да си осигурят този ескорт, който, пак казвам, се заплаща от данъкоплатците и изразходва огромен ресурс.  Човешкият и финансов ресурс на Националната служба охрана следва да бъдат използвани целево и за специалните нужди на онези лица, чиято дейност и длъжност към момента на заемането и предполагат наличието на завишен риск за тяхното здраве и безопасност.“, заяви още Цвета Рангелова, народен представител от парламентарната група на „Възраждане“.

На снимката от ляво на дясно на първи ред: Димо Дренчев, Константина Петрова, Цвета Рангелова, Десислава Георгиева,

На снимката от ляво на дясно на втори ред: Александър Арангелов, Даниел Петров, Иво Чорбов

 

Актуално

Европейски лидери пристигат в столицата по покана на „Възраждане“

По покана на „Възраждане“ в София пристигат лидери на европейски партии

Костадинов и Стоянов от „Възраждане“ се срещнаха с Никола Дюпон-Енян

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!