Коста Стоянов

Коста Стоянов е Народен представител в 49-ото народно събрание от 3-ти МИР Варна.

Коста Георгиев Стоянов е български политик от партия „Възраждане“Народен представител в XLVIII и XLIX народно събрание. Оглавявал е редица дирекции към община Бяла, бил е зам.-кмет на общината.

Биография

Коста Стоянов е роден на 24 октомври 1974 г. в град ВарнаНародна република България. Завършва промишлено и гражданско строителство в УАСГ – София и „Спортен мениджмънт“ в НСА.[1] От септември 2000 до януари 2018 година работи в Община Бяла на ръководни длъжности като директор на дирекция и заместник – кмет. Бил е и общински съветник.

От януари 2018 до октомври 2022 е изпълнителен директор на местна инициативна група „Долни чифлик и Бяла“, изпълняваща Стратегия за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) по Програмата за развитие на селските райони, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“. През това време са финансирани и изпълнени множество проекти на общините Долни чифлик и Бяла, проекти на местни НПО и на местни частни компании.

Допълнителна информация и интересни факти:

  • Владее свободно английски и руски език
  • Външен експерт по ЗОП, включен в списъка на Агенция за обществени поръчки под уникален номер ВЕ-2178
  • Оценител на проекти, финансирани по европейски програми
  • До 2018 година е член на Постоянната комисия на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) по Управление на средства от Европейските фондове
  • Действащ футболен агент, вписан в регистъра на БФС под номер 0019, с осъществени трансфери на няколко български футболистки в чужбина
  • Председател на сдружение „Бъдеще чрез спорт“, с богат опит в организирането на големи спортни мероприятия, организирал следните по-големи събития: Милан Джуниор Камп 2017 – детски футболен лагер с участието на над 130 деца от страната и чужбина; Интер Академи Камп 2018, 2019 и 2021 – детски футболни лагери с участието на общо над 300 деца от страната и чужбина, под ръководството на треньори от академията на Интер; Бяла Къп 2016, 2017 и 2018 – младежки футболни турнири с международно участие; Лекции за спортно кариерно развитие на деца и юноши
  • През 2022 година участва в предаването „Стани богат“, където печели десет хиляди лева и стига до 12-ия въпрос за 20 000 лв.

Политическа дейност

На парламентарните избори през 2022 година е избран за Народен представител в 48-ото народно събрание от 3-ти МИР Варна от листата на партия „Възраждане“. В 48-ото НС е избран за Председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и за член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

На парламентарните избори през 2023 година е избран за Народен представител в 49-ото народно събрание от 3-ти МИР Варна от листата на партия „Възраждане“. В 49-ото НС е избран за член на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, която временно председателства до избирането на председател и за член на Комисията по околната среда и водите.

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!