Коста Стоянов, за който Варна е градът, който му е на сърце

Коста Стоянов, за който Варна е градът, който му е на сърце

48-годишният Коста Стоянов е израсъл и живее във Варна, това е градът, който му е на сърце, и не би искал да живее никъде другаде, както споделя самият той. 
„Давам всичко от себе си, за да имат децата ми прекрасни изживявания в родния ни град и да останат да учат и да работят тук, край морето“, казва Коста. 
Стоянов се определя като скромен и позитивен човек, но много борбен и упорит – захване ли се с нещо, довежда го докрай. Може би тази негова упоритост идва от спортния му дух – той е магистър по спортен мениджмънт, отделно е завършил и строително инженерство, но сърцето му е във футбола. Той е регистриран футболен агент към БФС, живо се интересува от женски футбол и е осъществил трансфера на най-добрата българска футболистка в Италия – 18-годишната Димитра Иванова. 
„Доста добре се развива женският футбол, ние все още сме много назад от западните страни в тази сфера, но имаме потенциал“, допълва Коста.
Той е един от малкото хора в града, който развива Варна не само като туристическа, но и като спортна дестинация.
 
„Председател съм на сдружение „Бъдеще чрез спорт“, имаме богат опит в организирането на големи спортни мероприятия като Милан Джуниър Камп 2017, Интер Академи Камп 2018, 2019 и 2021 и сме планирали още много събития“, казва с ентусиазъм футболният фен.
Стоянов е убеден, че с общи усилия Варненска област може да се превърне в още по-примамлива за туристите. Той е бил заместник-кмет в красивата варненска община Бяла, преди това е бил  директор на дирекция „Разработване и управление на проекти, евроинтеграция“. 
„Познавам отлично перспективите за развитие на общините, наясно съм и с проблемите, които стоят пред тях, и знам, че за всеки проблем може да се намери адекватно решение, стига да има желание“, споделя Стоянов.
 
Освен това той активно работи и в неправителствения сектор. От 2018 год. до влизането си в политиката е изпълнителен директор на Сдружение „Местна инициативна група Долни Чифлик и Бяла“, чиято основна цел е подкрепа за създаването на подходящи условия за развитието на децата, младежите, НПО и местния бизнес във Варненска област.
Любопитна подробност е, че миналата година Коста Стоянов става известен с участието си в предаването „Стани богат“ ,където спечели десет хиляди лева и стигна до 12-тия въпрос за 20 000 лв.
 
„Вярвам в бъдещето, защото то зависи от нас. Вярвам, че мога да бъда полезен на България, защото съм идеалист и работохолик“, с тези думи Стоянов се впуска в изборите за 49-то Народно събрание като кандидат-депутат от „Възраждане“. Той вече е бил народен представител в предишния парламент, където е успял да натрупа и значителен опит и да даде своите знания като председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. 

Актуално

Николай Костадинов, „Възраждане“: Община Варна нехае за безопасността на жителите си

Структурата на „Възраждане“ в Търговище проведе първото си събрание след изборите

Костадин Костадинов: Това е България в последните 35 години

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!