Костадин Костадинов предупреди Пеевски да внимава, за да не го сполети съдбата на еничерския корпус

Костадин Костадинов предупреди Пеевски да внимава, за да не го сполети съдбата на еничерския корпус

Три дена след провала на кабинета Пеевски – Желязков все още съпредседателят на ДПС явно не осъзнава какво му се случва. Затова ще му припомня един исторически пример. Когато през 1826 г. на Ат мейдан в Цариград еничарският корпус вдига бунт срещу турския султан Махмуд, опитът им да вземат властта от него приключва с кървав погром и всички еничари са избити за един ден. Нека не забравяме, че еничарите, независимо дали в Османската империя или в ДПС, са преди всичко слуги и роби на султана. Влиятелни, могъщи, но въпреки това слуги и роби на султана.
Винаги, когато еничарите са си помисляли, че могат да вземат властта от турците, съдбата им е била една и съща. Еничарите в ДПС вдигнаха бунт срещу турците и съдбата им ще бъде същата като на техните предшественици през 1826 г. в Османската империя.

Що се отнася до избирателите на ДПС, мисия на „Възраждане“ е да ги освободи от тежкото политическо робство на ДПС, в което са изпаднали. Нашите сънародници мюсюлмани заслужават да имат същите права и свободи като всички останали българи. Права и свободи, които ДПС систематично им отнема през последните 35 години..

Актуално

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Костадин Костадинов: „Възраждане“ с пълна подкрепа за Доналд Тръмп

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!