Костадинов: Правителството веднага да спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна

Костадинов: Правителството веднага да спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна

От името на 358 000 българи, които избраха да живеят в свободна страна, „Възраждане“ настоява България да запази останалия ѝ хранителен суверенитет.

От политическата организация  настояват служебното правителство незабавно да спре вноса на украинско зърно, слънчоглед и друга земеделска продукция  в България.

Да се внася от Украйна не е решение на българската държава, а на Европейската комисия. Вносът на украинско зърно доубива българското производство и българските производители нямат пазар, за да реализират родната ни продукция. Всичко внасяно от Украйна не подлежи и на фитосанитарен контрол, отново по решение на нашите така наречени партньори от Европейския съюз. Реално ние не знаем какво се внася, накъде се насочва, какво се произвежда от внесеното зърно и слънчоглед и дали това, което достига до крайния потребител, не е опасно за здравето му. Правителството на България, независимо дали е служебно или редовно, няма как да гарантира безопасността на храните, които достигат до трапезата на всеки един българин. А с доубиването на родното производство го лишава и от алтернатива да си набави качествена храна.

„Възраждане“ настоява България веднага да започне да се държи като суверенна държава и правителството, в случая служебно, да забрани вноса на зърно, слънчоглед и другa  земеделска  продукция от Украйна, така както Полша и Унгария вече спряха този внос.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!