Костадинов: Македония е кръвна част от нашия народ

Костадинов: Македония е кръвна част от нашия народ

Костадинов: Македония е кръвна част от нашия народ

„Възраждане” ще води България към мястото, което заслужава, и което е имала! Бъдещето на България е да бъде голяма, силна, просперираща държава с умно, образовано и богато население! Богато както на доходи, така и на знания!“, каза Костадин Костадинов в предаването „Беновска пита“ по Радио К2, където беше гост тази сутрин. 

В интервюто бяха коментирани още отношенията на страната ни със Северна Македония. 

„България има една съвсем възможна геополитическа перспектива за следващите няколко десетилетия за обединение с другата българска държава Македония! Ние много пъти сме го казвали това.“, коментира Костадинов. 

Той добави още, че в България няма антимакедонско говорене, защото никой не възприема Македония като заплаха. 

„Затова и няма настроения за отцепване, македонско малцинство. Има няколкостотин души, главно пенсионери, повлияни от старата сръбска пропаганда преди 1989 г. Но в Македония не е така. Там, според най-различни данни, включително наши, включително данни на международни организации, около 40% от населението изпитва положителни чувства към България. И тук идва въпросът защо тогава тяхната държава прави антибългарска политика? Веднага отговарям на хората, които си задават този парадоксален въпрос с друг парадоксален въпрос – защо 80% от населението ни симпатизира на Русия, а същевременно държавата ни води брутална антируска политика и непрекъснато нашите медии „храчат“ по Русия? Ами защото България е контролирана държава, както и Македония е контролирана държава! Тук ни контролират американците, а там също американците, но и сръбските тайни служби.“, категоричен бе Костадинов.

Костадинов сподели още, че не вярва, че българите ще бъдат записани в конституцията на Македония, защото няма такова мнозинство в парламента в Скопие.

„Сред голяма част от местното население в Македония има настроения, които са в полза на България. Ако в Македония нямаше пробългарски чувства, нямаше да има и антибългарска истерия! В момента македонската държава иска България да признае македонско малцинство. Същевременно се правят провокации, откри се така наречен клуб на македонци в Благоевград. Да сте видели някаква антимакедонска истерия в българското общество? Да сте видели български правителства да провеждат антимакедонска кампания? Да сте видели антимакедонско говорене от българските политически партии? Ние многократно сме заявявали едно простичко нещо – искаме нашите сънародници в Македония да имат правата, които са им гарантирани от конституцията, от международните договори и правни норми. Тъй като виждаме заплаха от страна на македонската държава, никой по никакъв начин у нас не си е позволявал антимакедонска реторика. Никога! Ние обичаме Македония, Македония е част от България, част от нашата култура и история! Тя е кръвна част от нашия народ.“, каза още Костадинов в предаването. 

Цялото участие на Костадинов  в предаването може да видите тук: https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/900274934559285 

Българските граждани могат да дадат доверието си на  „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината! 

Избери свободата!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!