Инж. Николай Дренчев: България трябва сама да решава например какви изтребители да купи страната ни

Инж. Николай Дренчев: България трябва сама да решава например какви изтребители да купи страната ни

 Вчера в Ловеч се проведе отворена среща с водача на листата на „Възраждане“ за областта Николай Дренчев. На нея присъстваха Милен Белев и Моника Петрова, които са част от листата на „Възраждане“. Тема на
срещата бяха основните приоритети и политиката на партията в бъдещото 49 Народно събрание и основното право да изберем свободата, което е и мотото на „Възраждане“ на предизборната кампания.


Николай Дренчев коментира на събралите се на срещата колко трудно е била работата в последното Народно събрание, като уточни, че единствено „Възраждане“ са се  борили свободно да избираме в името на интересите на България.

 

„Ние трябва свободно да решаваме например какви изтребители да купи страната ни,  а не от улица „Козяк“, където се намира едно чуждо посолство, да ни се нарежда да закупуваме 8 американски  изтребителя на цената на две европейски ескадрили.“,  каза Николай Дренчев.


„Немислимо е въвличането в конфликта между Украйна и Русия. В тази война България вече е въвлечена с предоставянето на военна помощ заУкрайна. Абсолютни лъжи са думите на Корнелия Нинова, че България не е продавала оръжие на Украйна и не е изнесла нито един патрон. Директно за Украйна оръжие не е продавано от България, всичко става с посредник, като се вписва точка на разтоварване на оръжието границата на Полша с Украйна и по този начин оръжието стига до страната.“, допълни Дренчев.

 

Също така основен момент бе и това да имаме право на свобода да не позволяваме да бъде изнасяно златото на България в посока Канада, то е българско и трябва да остане в страната. Държавата трябва да се намеси и
златните мини на България да станат държавни и милиардите, придобивани от тях, да се влеят в българския народ. Концесионните договори, които са сключени с канадската фирма са неизгодни за страната ни. Ние взимаме едноцифрен процент комисиона от придобитото злато, но никъде в договорите не записано комисиона и от другите цветни метали, които се добиват в мините, което ни ощетява изключително много.

Имаме право да избираме свободно с какво гориво да се захранва АЕЦ „Козлодуй“. Отново от „Козяк“ се опитват да ни наложат американско гориво, за което изобщо не се знае дали ще бъде съвместимо с нашата
електроцентрала, като то дори не е сертифицирано. АЕЦ „Козлодуй“ работи с руско ядрено гориво и трябва да продължи да работи с такова. Българите трябва свободно да избираме всичко, което е в наш интерес, а
не да се съобразяваме с ЕС, НАТО и „Козяк“ 20 (Американското посолство). Хората в залата бяха изключително любопитни около случващото се в Украйна и бойните действия там. 

Позицията на „Възраждане“ е категорична – България по никакъв начин да не се намесва в конфликта. Най-големите загуби ще понесат страните от европейския съюз и най-вече  България, като една от най-бедните страни в ЕС.

 

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!