Димитър Гюрев от “Възраждане” – За нас е важно да подобрим средата на живот в Асеновград 

Димитър Гюрев от “Възраждане” – За нас е важно да подобрим средата на живот в Асеновград 

Кандидат-кметът на “Възраждане” за град Асеновград и настоящ народен представител – Димитър Гюрев е разработил многоаспектна концепция за развитие и управление на родния си град.

 

“За нас е важно да подобрим средата на живот в града ни, така че Асеновград да стане едно по-добро място за живот, отговарящо на изискванията и потребностите на жителите и гостите на града. Смятаме, че в нашата община има спешна нужда от по-голяма прозрачност и предоставяне на възможност за участие на гражданите във вземането на важни решения, които касаят изразходването на големи суми от общинския бюджет или бъдещето на обекти, които предизвикват висок обществен интерес”, смята Гюрев. 

 

Според народният представител, Асеновград спешно се нуждае от реформи и и нов начин на управление, с мисъл за гражданите, бизнес средата и културното наследство. 

 

“Градът ни разполага с невероятни възможности за развитие на туризма, които обаче, по никакъв начин, не се използват ефективно. Асеновград се нуждае от запазване и облагородяване на наличните зелени площи и паркове и изграждане на нови такива. Това, от своя страна, ще допринесе за подобряване на облика на града и чистотата на въздуха. Градската среда, все повече се задъхва от презастрояването ѝ с жилищни сгради, за сметка на междублоковите пространства”, коментира Гюрев. 

 

Кандидат кметът на “Възраждане” счита, че през последните години са се вложили значителни суми за развитие на централната част на града, за сметка на периферията и кварталите. Общото убеждение е, че Асеновград сериозно изостава, спрямо други градове, съизмерими по население. 

“Сериозно изостава и развитието на селата в общината. Общото ни схващане е, че на кметовете на кметства, трябва да се дава по-голяма свобода на действие, въпреки че те не разполагат с бюджет. Трябва да се възстанови нормалната комуникация между общинската администрация и кметовете на кметства, без значение от коя политическа сила са избрани”, категоричен е Гюрев.

Актуално

„Възраждане“ със законопроект за връщане на Агенция „Гражданска защита“

Волгин повдигна въпроса за цензурата пред еврокомисаря по правосъдието 

Ангел Славчев: Заради безумна наредба, спусната от Европейския съюз, 2 милиона автомобили могат да бъдат спрени от движение

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!