Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват

Даниел Петров от „Възраждане“ посети Минск,  по покана на Външното министерство на Република Беларус заедно с представители на европейски държави, както и членове на международни организации. .

Посещението беше, по повод на провежданите там избори за Парламент, в които народният представител на „Възраждане“  участва като международен наблюдател.

„В Беларус забелязах, че има изключително висока избирателна активност. Очевидно, отсъствието на активна пропаганда, насаждаща апатия, безразличие и усещане, че нищо не се променя с избори, води до огромен интерес от всички граждани на  Беларус към възможността да изберат.  Дори ми направи впечатление, че има активна национална кампания за повишаване на избирателната активност, в която основното послание е, че всеки глас е важен. В нея са ангажирани, освен всички обществени организации  и младите, които съставляват Младежки съвет към Централната избирателна комисия в Беларус. Тяхната роля е да мотивират младите да гласуват, като им разясняват защо е важно това“, каза Даниел Петров – народен представител от „Възраждане“.

В Минск той се срещна още с  представител на Либерално-демократическата партия на Беларус.

Даниел Петров също така проведе среща в Беларуската търговско-промишлена палата, на която бяха обсъдени търговските взаимоотношения между България и Беларус, които са нарушени от наложените санкции от Европейския съюз, защото там, където управляващите България рушат, „Възраждане“ изгражда мостове.

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!