„Възраждане“ ще забрани пропагандата на хомосексуализъм, когато застане начело на управлението на държавата

„Възраждане“ ще забрани пропагандата на хомосексуализъм, когато застане начело на управлението на държавата

Отговор от ДАЗД към Младежката организация на Възраждане

Днес за пореден път в столицата ни София ще се проведе гей парад. На него ще има детска сцена, от която ще се пропагандира хомосексуализъм пред деца. 

Младежката организация на „Възраждане“ още преди две седмици заяви позицията си, че агресивната гей пропаганда е опасна за децата, и изпрати писма с предложение тя да бъде забранена. Писма бяха изпратени до кмета на  Столична община, до министъра на труда и социалната политика, до изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане и до председателя на Държавна агенция за закрила на детето. 

От всички институции само една имаше смелост да отговори преди гей парада и това е Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

В отговора се потвърждават опасенията на Младежката организация на „Възраждане“, че агресивната пропаганда на хомосексуализъм е опасна за развиващата се детска психика, което ясно се вижда в приложения цитат от отговора на ДАЗД. 

„По повод ежегодното организиране на „София Прайд“, организирано от доброволчески комитет от физически и юридически лица и подкрепящо хора с различна сексуална ориентация, от страна на ДАЗД през 2022 г. беше публикувана позиция към организаторите, която остава непроменена и през настоящата година, да не се въвличат децата в събития, които са относими към пълнолетни лица, достигнали своето развитие и посока на сексуална ориентация. Според Конституцията на Република България, всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Поради своята неопитност и стремеж към подражание на възрастните обаче, децата са една много уязвима на влияние аудитория, поради което се нуждаят от закрила от въвличане в дейности, които биха имали негативни последици за тяхното физическо, умствено, нравствено и социално развитие.“, се казва в отговора на ДАЗА, който прилагаме към настоящата позиция

ДАЗД удобно съобщава в своя отговор, че според разпоредбите на Семейния кодекс, родителите са тези, които имат първостепенно право и задължение да се грижат за физическото, умственото, нравственото и социалното развитие на детето, за неговото образование и за неговите лични и имуществени интереси. 

Тъй като институциите или отсъстват, или единственото, което могат да направят, е да излязат с позиция, Младежката организация на „Възраждане“ призовава родителите да се погрижат за това децата им да бъдат в безопасна зона днес и надалеч от гей парада и неговия маршрут. Обръщаме се към родителите с молба  да следят за следващите действия на Младежката организация на „Възраждане“, която въз основа на отговора на ДАЗД ще се обърне към Министерството на образованието и ще започне дискусия по повод методите за спирането на пропагандата на хомосексуализъм в учебниците, която е опасна за детската психика.   

Принципна и категорична позиция на „Възраждане“ е, че когато българските граждани дадат доверието си на политическата партия, тя стане първа политическа сила и започне да управлява самостоятелно страната, ще забрани всяка пропаганда на хомосексуализъм сред деца и възрастни, ще забрани и провеждането на гей паради в България.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!