„Възраждане“ : Къде са ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС и присъдружните им НПО, четвърти ден мълчат за битите жени пред паметника

Утре „Възраждане“ ще изпрати официални писма до ПП-ДБ, ДПС, ГЕРБ  и до Български хелзинкски комитет със запитване каква е позицията им за нападението и нанесения побой над жени пред Паметника на Съветската армия. Вече три дни всички борци срещу насилието над жени оглушително мълчат. Няма протести и лозунги „Нито една повече“, няма извънредни парламентарни заседания и обсъждане на недомислени законопроекти писани на крак, които създават още по-голям хаос.

Очевидно е, че липсата на позиции за пореден път показва двуличието на така наречената „демократична общност“. Знаем, че мълчат, защото точно те са проводника на американските интереси в България. Очевидно, че от случилото се в четвъртък не може да излезе пошла пиар акция, опитваща да извлече политически дивиденти от личната човешка трагедия. От това няма да произлезе и активна кампания, внушаваща на обществото, че има нужда от кардинална промяна като въвеждането на Истанбулската конвенция, например. „Възраждане“, разбираемо, е категорично против това безумие. Мълчи и фондация с чуждо финансиране – „Български хелзинкски комитет“. Тази същата, която произведе медийния образ на „момичето“ с тротинетката и номинираха скандални личности за „Човек на годината“, сред които и убийци.

Ето тези политически формации и присъдружните им организации използват темата насилие над жени. Липсата на последователни позиции и реакции по темата показва едно – липса на политическа воля за постигането на решение и намерение да продължават да ползват лични трагедии и случаи на насилвани жени за политически пиар, тогава когато случаят съвпада с целите им.

Ние от „Възраждане“ сме категорични, че жените, независимо от политическите им предпочитания и  граждански позиции, са преди всичко жени. Уважението към българската жена и майка трябва да е национална ценност, възпитавана през поколенията, а не случай за прокарването на чужди интереси от фондации и политически проекти, финансирани и контролирани от чужди дипломати. В утрешния ден ще изпратим с копие до всички медии писмата, с които се обръщаме към парламентарно представените партии и всички водещи организации по темата за насилието над жени по повод на тяхната позиция за нападението пред паметника.

Актуално

Европейски лидери пристигат в столицата по покана на „Възраждане“

По покана на „Възраждане“ в София пристигат лидери на европейски партии

Костадинов и Стоянов от „Възраждане“ се срещнаха с Никола Дюпон-Енян

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!