Виктор Папазов към Конституционния съд: От Вас зависи дали ще се окичите с позор или със слава

Виктор Папазов към Конституционния съд: От Вас зависи дали ще се окичите с позор или със слава

Председателят на Инициативния комитет за провеждане на Референдум за запазване на националната ни валута с отворено писмо до Конституционния съд
Утре 08.02.2024 г.  от 9:00 ч. ще се проведе протест пред Конституционния съд, който се очаква да заседава по жалбата на „Възраждане“, по повод на незаконно отхвърления от Народното събрание референдум за запазване на българския лев, след като народните представители от сглобката грубо погазиха закона и отказаха да  го насрочат. Председателят на инициативния комитет, провел референдума, изпрати отворено писмо до членовете на Конституционния съд, което публикува и в своя профил в социалната мрежа „Фейсбук“.
Отворено писмо до членовете на Конституционния съд
Дами и господа членове на Конституционния съд,
Обръщам се към Вас като председател на Инициативния комитет за свикване на Референдум за запазване на националната ни валута, който събра 604,000 подписа (470,000 потвърдени като валидни от ГРАО, което съгласно закона прави Референдумът задължителен).
Обръщам се към Вас и като българин, който иска да живее в свободна, демократична и суверенна държава.
Няма да Ви занимавам с икономически аргументи, защо трябва да запазим националната си валута.
Няма да Ви дам и правни аргументи защо трябва да запазим националната си валута. Това е материя, която Вие трябва да познавате най-добре.
Ще споделя обаче с Вас един аргумент, който е важно да не Ви убегне при взимането на това съдбовно за поколения българи решение.
Този аргумент е:
Отказът от националната ни валута е отказ от национален суверенитет
Загубим ли българския лев, губим свободата и суверенитета си. Съдбовните решения за бъдещето на България ще се взимат не в София, не в Народното събрание от избраните от нас народни представители, а в Брюксел, Франкфурт или Берлин от хора, които не познаваме и не сме избирали.
Смятате, че преувеличавам?
Казано е, че умният се учи от грешките си, но мъдрият се учи от грешките на другите.
Достатъчно е да погледнем съседна Гърция. В недалечната 2015 година те проведоха референдум (най-демократичния начин за изразяване на народната воля), на който гръцкият народ каза „НЕ“ на исканията на брюкселските чиновници. Какъв беше отговорът? Арогантното – „Изборите не променят нищо“.
Финансовата система на Гърция беше блокирана от Европейската централна банка, икономиката бе парализирана и правителството и народът на Гърция бяха поставени на колене. Те изпаднаха в безизходица, защото бяха направили грешката да предадат суверенитета си в чужди ръце. Само след няколко дни Гърция беше принудена да се съгласи на всички унизителни и грабителски условия, поставени от „Тройката“ – Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд.
Същата съдба ни очаква и нас, ако Вие не вземете мъдро, държавническо решение и се поддадете на политическата конюнктура на момента или от чисто формални аргументи. Изправени сме пред съдбоносно решение, за което всеки от нас ще носи отговорност ЛИЧНО не само пред нашите деца и внуци, но и пред историята.
Светът е в период на тектонични промени и само от нас зависи, дали ще запазим държавата и независимостта си.
Като членове на Конституционния съд, който е призван да брани Конституцията на Република България, на Вас лежи отговорността да защитите нейната свобода и независимост.
Изправени сте пред тежък избор и решение.
От Вас зависи дали и как ще ви съдят Историята и нашите деца и внуци.
От Вас зависи дали ще се окичите с ПОЗОР или СЛАВА.
„Възраждане“ призовава всеки българин, който иска да живее в свободна дърава, да каже, че повече така не може и да излезе утре на протеста в 9:00 ч. пред Конституциония съд.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!