Ангел Георгиев в ефира на “БНР” : Задължителна е интеграцията на близките села в транспортната схема на Пловдив 

В ефира на “БНР” кандидатът за кмет от “Възраждане” – Ангел Георгиев заяви програмните си приоритети и изложи детайлно становището си по всички теми и проблеми, свързани с Пловдив и предизвикващи висок обществен интерес.

“Акцент в цялостната ни концепция за преодоляване на транспортния хаос е интеграцията на близките села в общата транспортна схема на Пловдив, те реално са квартали на Пловдив и тази интеграция ще се случи чрез тясно сътрудничество с общините “Марица” и “Родопи”. Считаме, че трите общини трябва да работят в по-тясна координация помежду си. Когато се пусне градският транспорт до съседни общини и села, като следствие от това, трафикът ще се облекчи и няма да има толкова много автомобили и лични моторни превозни средства.

Другото, изключително важно нещо, върху което наблягаме е контрол върху договорите и тяхното изпълнение, в момента знаем порочната практика на Общината е, просто да не следи какво се случва, дали договорите се изпълняват, дали автобусите идват навреме, дали климатиците работят.

Имаме редица мерки, свързани с подобряване на транспортната ситуация в града и сред тях са – поетапно извършване на ремонтите, с едно добро темпо, а не както в момента – да се извършват години наред и градът да е превърнат в лабиринт. Също така Околовръстното шосе, задължително трябва да бъде разширено, а Югоизточният лъч – изграден. Залагаме и на местата, на които е възможно да се изградят кръстовища на две нива от периферията към центъра, както и изграждане на многоетажни общински паркинги на достъпни цени, които да се използват масово и да облекчат проблема с паркирането. Друга мярка със същия смисъл е идеята ни за 20-минутна безплатна Синя зона, която да спомогне за по-бързото освобождаване на места. 20 минути е един добър реверанс, хората да могат да си свършат работата. Предлагаме още и умни светофари и зелени вълни, като част от решението за справяне с прекомерния трафик”, коментира в ефира на “БНР”, кандидатът за кмет от “Възраждане” – Ангел Георгиев.

 

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Европейски лидери пристигат в столицата по покана на „Възраждане“

По покана на „Възраждане“ в София пристигат лидери на европейски партии

Костадинов и Стоянов от „Възраждане“ се срещнаха с Никола Дюпон-Енян

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!