„Възраждане“ призовава Община Пловдив да запази капитала си в Пловдивския панаир


Структурата на „Възраждане“ в град Пловдив следи с изключително внимание казуса около общинското дружество "Пълдинтур инвест"АД, което е акционер в любимия на всички пловдивчани Пловдивски панаир- "Международен панаир Пловдив" АД. ...

За нас от "Възраждане" е вън от съмнение, че става въпрос за скрита приватизация на дружеството, с цел пълното му овладяване. В настоящия момент Община Пловдив притежава 25% от дружеството, а с готвеното ново извънредно общо събрание на дружеството този процент ще бъде намален на 22,5%.

По този начин община Пловдив губи блокиращата си квота и няма да може да спира разпоредителни сделки в "Пълдинтур Инвест" АД. За нас няма съмнение, че целта е елиминиране на Община Пловдив от дружеството.

Призоваваме Община Пловдив и Общински съвет Пловдив да направят всичко възможно да спрат това действие, като упълномощят представителя си в Общото събрание на "Пълдинтур Инвест" да гласува против вдигането на капитала.

Действията, които доведоха до намаляване двойно процента на Община Пловдив, са назад във времето, но сега е време за действие, за да се предотврати окончателната загуба на контрол върху дружеството. "Възраждане" ще следи внимателно развоя на събитията и ще търси отговорност от всички отговорни лица, по всички законови способи.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ