Председателят на регионалната комисия в НС търси решения за строителния сектор във връзка с инфлацията


Председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 48-то Народно събрание - инж. Коста Стоянов, се срещна вчера с председателя на Управителния съвет (УС) на Камарата на строителите в България (КСБ), инж. Илиян Терзиев. ...

На разговора от страна на Камарата присъстваха още Любомир Пейновски - член на Изпълнителното бюро, инж. Любомир Качамаков, председател на областното представителство в София, инж. Благой Козарев и Савин Ковачев, директор на Правната дирекция.

Инж. Стоянов беше запознат  от ръководството на КАБ с проблемите  по прилагането на Методиката за изменение на цената на договор за обществена поръчка в резултат на инфлация.

Във връзка с това инж. Коста Стоянов ще отправи запитване към вицепремиера по управление на европейските средства - Пеканов, с оглед на прилагането на сходна  методика в останалите страни членки на Европейския съюз. 

Председателят на комисията  беше запознат и със становището на браншовата организация относно насоките за кандидатстване по програмата за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд и  проблема  с кадрите в строителния бранш.

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ