Национална агенция за приходите предлага на служителите си да бъдат следени


Днес е последният ден от срока, поставен от ръководството на Национална агенция по приходите към служителите ѝ. Те са принуждавани собственоръчно да попълнят декларация, с която се съгласяват да бъдат следени през работно време. ...

Проследяването ще се извършва чрез специално пригодени за случая мобилни телефони, чрез които всеки служител ще бъде локализиран по всяко време на работния ден.

Очевидно е, че демокрацията в България все повече започва да прилича на фашизъм, методите на който са успешно прилагани съвсем не доброволно.

В дни на криза и безработица в страната ни те са поставени пред един избор - да се подчинят, защото това е записано във вътрешните правила и процедури. Разбира се, в края на декларацията е записано, че  събираните данни няма да бъдат използвани за профилиране, което не е съвсем сигурно предвид приложения подход.

На първо място, над всички вътрешни правила и процедури в която и да е институция стоят човешките права, които са записани в Конституцията на Република България.

Подобен тип практика не само ги нарушава, но допускането ѝ би могло да доведе до опити за въвеждането ѝ и на други места.

Прилагаме и декларацията, изпратена до „Възраждане“, с която служителят е притискан да се съгласи „доброволно“

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ