Представители на „Възраждане“ и посолството на Китайската народна република в България се срещнаха в София


Проведе се среща между представители на „Възраждане“ и представители на посолството в България на Китайската народна република. ...

Те обсъдиха въпроси, свързани с напрежението в Тайванския проток и бъдещото на българо-китайското икономическо и политическо сътрудничество.

Д-р Костадинов отбеляза позицията на „Възраждане“, че Тайван е част от Китай и че подкрепяме политиката за един Китай, която е част от нормите на международното право.

От тази гледна точка д-р Костадинов осъди грубата американска намеса във вътрешните работи на Китай, свързана с подкрепата за тайванските сепаратисти и изрази пълна подкрепа за политиката на Китайската народна република в усилията ѝ за спазването на международното право.

Бяха обсъдени и въпроси, касаещи българо-китайското политическо и икономическо сътрудничество, като изразената позиция от страна на „Възраждане“ е за привличане на нови сериозни китайски инвестиции в България, най-вече свързани с проекти по трасето на най-големия  световен, инфраструктурен проект, започнат от Китай „Един пояс, един път“.

На срещата присъстваха от страна на „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“, Деян Николов – секретар на „Възраждане“  и Йовка Димитрова – медиен съветник.

Представителите на посолството на Китайската народна република в България бяха Н. Пр. Дун Сяодзюн, посланик на Китай в България,  Фен Йенцюн, отговорник по политически въпроси при посолството на Китай в България и  Шъ Чуен, трети секретар.

 

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ