"Продължаваме промяната" отново уличени в лъжа


За втори път Министърът на транспорта не се яви на парламентарен контрол, на който инж. Николай Дренчев от „Възраждане“ имаше намерение да зададе въпрос относно назначението на народен представител от „Продължаваме промяната“ за Директор на Дирекция „Летателни стандарти“. ...

Вчера на брифинг в парламента „Възраждане“ представи информация,  според която Георги Гвоздейков, който на 13 декември 2021 г. се закле като народен представител от „Продължаваме промяната“ в 47-то Народно събрание, през март 2022 г. се е явил на конкурс за гореспоменатата длъжност и го е спечелил.

Според информация от източници на „Възраждане“ в рамките на един ден той е бил назначен на съответната длъжност докато е народен представител, след което започва да ползва неплатен отпуск, за да запази мястото си като директор,  докато е народен представител.

Това се потвърждава от факта, че към днешна дата няма човек, който да изпълнява тази длъжност в Дирекцията. Не е назначен и вторият класиран в конкурса.

От приложените към настоящото съобщение документи, които са налични в деловодната система на ГД ГВА е видно, че  Гвоздейков преди да стане народен представител е бил служител на Дирекцията, заемащ длъжността инспектор. Наличен е доклад, приложен към настоящия текст, написан от прекия му ръководител, че лицето не покрива нужните изисквания за длъжността. Въпреки това депутатът на „Продължаваме промяната“ е назначен и му е изготвена индивидуална програма, по която ще придобие нужните умения през 2023 г. Прилагаме и индивидуалната му програма.

През март 2022 г. отново без да има нужните умения за най-ниското ниво – инспектор, депутатът от „Продължаваме промяната“ се явява на конкурс за Директор на Дирекция и го печели.

„Възраждане“ направи нужните запитвания, за да потвърди с документи и последното му назначение.

Заради подобни практики Европейска агенция по авиационна безопасност може да ограничи или да отнеме правата на  ГД ГВА за надзор над българската авиационна индустрия. Това би означавало, че България се лишава от правото сама да контролира и администрира собствената си гражданска авиация и тази дейност има вероятност да бъде прехвърлена към Атина, Букурещ или други.

         Очевидно е, че „Продължаваме промяната“, които по време на предизборната си кампания активно пропагандираха борба с корупцията и преустановяването на подобни назначения, днес ги практикуват.

При предоставянето на информация за това пред обществеността,  чрез масовите медии „Продължаваме промяната“ отрече  чрез лъжи и манипулации. От партията представиха трудовата книжка на Гвоздейков. Не само специалистите по „Трудово право“, но и всички български граждани, които упражняват дейност по трудов договор знаят, че по закон работодателят не е задължен да съхранява трудовата книжка на служителя.

Реално депутатът от „Продължаваме промяната“ към момента упражнява дейност като народен представител и съвсем логично е трудовата му книжка да не е постъпила все още в администрацията на  (ГД ГВА). Това обаче изобщо не му пречи да заема длъжност, за която не е годен, и да възпрепятства заемането ѝ от човек с нужните умения.

 

 

 

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ