Кметът на ГЕРБ в Силистра, скрит зад Общинския съвет, който нарушава закона


„Възраждане“, като парламентарно представена партия в 47-то Народно събрание, по чл.31, ал.1 от „Закона за политическите партии“ има право да ползва помещения във всички градове на страната за свои представителства, в които да осъществява дейност в пряк контакт с българските граждани. ...

Общинският съвет, начело с кмета на ГЕРБ, вече седем месеца нарушава разпоредбите на гореспоменатия член, като отказва предоставянето на помещение на „Възраждане“.

Това е стара практика, утвърдена в Силистра от многогодишното управление на ГЕРБ, което разполага с града като със собствено феодално владение, овладяно с помощта на съучастниците си от „Демократична България“, ДПС,  БСП и АБВ като „крило“ на БСП.

Тези политически партии във времето са доказали, че си партнират добре както на регионално така и на национално ниво, а в гласуванията са ползвали възможността да се  „въздържат“ , за да прикрият нарушенията на закона, които извършват. Сред общинските съветници има и трима, които не прикриват нарушенията си и са гласували против.

Удивително е съвпадението, че кметовете на ГЕРБ в Силистра и на  ДПС в областта действат по сходен начин с министър-председателя  в оставка, който също нарушава закона, защото  включително и в София  „Възраждане“ все още няма подписан договор за помещение.  

Решението на местния парламент в Силистра е противоправно и „Възраждане“ подаде жалба до Административен съд- Силистра, за да оспори взетото решение с протокол от заседание на ОС – Силистра от 30.06.2022 г.

С това решение той нарушава законово регламентирано право, поради което и обжалваното Решение е поставено в противоречие със  закона.

От друга страна Общински съвет Силистра с отказа  си удобно „измива ръцете“ на кмета от ГЕРБ, тъй като именно съветът управлява и стопанисва имоти - общинска собственост. Това, разбира се, не би трябвало да означава, че същият следва да не прилага нормативните разпоредби при осъществяването на дейността си.

 

 

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ