Възраждане - Пловдив предлага комбинирано решение за „Водната палата“


Проблемът с автомобилния трафик в Пловдив е тема, която вълнува всички пловдивчани. Една от проблемните зони в града е кръстовището на „Водната палата“. Там всеки от живеещите в Пловдив е прекарвал часове, изпитвайки затруднение да се придвижи до желаната от него точка в града. ...

Общественото недоволство  принуди Община Пловдив да предприеме действия за разрешаването на проблема. В резултат от това бяха публично представени три финални проекта.

Всички знаем, че няколко пъти Община Пловдив променя намеренията си, а оттам и проекта за изпълнение. От какво е продиктувана тази нерешителност, само можем да предполагаме. Дали причината за нея е смяна на ръководства на Общината или избор на „специална“ фирма, или пък на „по-изгоден“ изпълнител, не е съвсем ясно.

Възраждане - Пловдив смята, че е най-удачен проект, който ще разреши проблема и ще „развърже“ трафика в тази проблемна точка в града. Общинската администрация е длъжна да постави обществения интерес пред всички останали интереси, а решението, което ще вземе, да е изцяло в полза на гражданите, чрез облекчаване на трафика.

Вече видяхме, че изграденото скъпоструващо кръстовище не е решение на проблема. Трябваше още при първоначалната реконструкция Община Пловдив да заложи на кръстовище на две нива с кръгово движение на второто (горното) ниво.

Запазването  на вече изграденото и платено скъпоструващо кръгово движение, комбинирано с кръстовище на две нива, е решение на проблема. По този начин част от трафика ще бъде отклонен, а от горното ниво ще се даде възможност за ляв, десен, обратен завой и придвижване напред от всички посоки на движение, ще бъдат избегнати и задръствания.

Вариантът със запазено кръгово движение, комбинирано с изградено ново кръстовище на две нива допринася максимално за облекчаване на трафика и използва напълно предимствата на мястото. Това е най-гъвкавото и ефективно решение. В противен случай, тази точка ще остане проблемна за града.

Категорични сме, че всяко друго решение е компромисно и няма да доведе до разрешаване на важния за пловдивчани проблем с автомобилния трафик в района на "Водната палата".

Припомняме, че изграждането на кръстовища на две нива бе заложено и в предизборната програма на Възраждане на местно ниво като стратегия за облекчаване на трафика.

 

   

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ