Втори юни - ден за почит


Втори юни не е ден за памет само и единствено на един човек. 2 юни е ден за памет на всички загинали за свободата и независимостта на България. На този ден отдаваме почит на тези, които презряха живота си за тези, които презряха тях. ...

Не трябва да забравяме, че втори юни не е само и единствено символ на загиналите велики българи, но той е един ден, в който трябва да си спомним за всички онези, които са направили така, че на фона на тяхното бездействие величието на Ботев и на неговите по-малко от 200 четника става все по-непреходно в годините.

Ние от Възраждане - Пловдив сме удовлетворени, че днес ще отдадем поклон на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България под звуците на сирени. След пресконференцията, която проведохме на 17 май 2022 г., изготвихме запитване  до община Пловдив и до Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, дали на 2 юни тази година - Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, ще се излъчи акустичният сигнал, с който по традиция всяка година почитаме паметта на загиналите.

 

Въпросът ни беше провокиран от факта, че профилактиката на тези системи беше отменена на 01.04.2022 г. в цялата страна с аргумента, че украинските бежанци и част от българското население биха могли да изпаднат в паника поради военните действия в Украйна и международната ситуация.

Радваме се, че на 26.05.2022 г. получихме бърз отговор на нашето питане – бърз положителен отговор, в който се казва, че на 2 юни в продължение на две минути акустичният сигнал ще бъде пуснат.

Да живее България!

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ