Възраждане - Добрич почисти вандалски надписи от паметника на Хан Аспарух


Членовете на Възраждане - Добрич почистиха вандалските надписи от паметника на Хан Аспарух сутринта на 17 март. Монументът бе осквернен още преди близо половин година. През всичките тези месеци обаче, въпреки подаваните сигнали, институциите не предприеха действия за отстраняване на драсканиците, ча ...

Възраждане - Добрич почисти вандалски надписи от паметника на Хан Аспарух

Членовете на Възраждане - Добрич почистиха вандалските надписи от паметника на Хан Аспарух сутринта на 17 март. Монументът бе осквернен още преди близо половин година. През всичките тези месеци обаче, въпреки подаваните сигнали, институциите не предприеха действия за отстраняване на драсканиците, част от които бяха изключително вулгарни.

Дори и честването на 140-годишнината от Освобождението на България от турско робство, което в Добрич се отбелязва на Мемориалния комплекс, бе проведено в тази обидна за всеки българин обстановка. С инициативата си за почистване на паметника в съботния ден възрожденци показаха, че за да се случи нещо добро, не са необходими сериозна организация, планиране и пари, а само желание и дух. И докато Община Добрич не успя да премахне вандалските надписи в продължение на половин година, членовете на Възраждане - Добрич го сториха за няколко часа. Вулгарните драсканици вече ги няма, но дали паметникът ще остане чист и занапред е невъзможно да се каже, тъй като безхаберието, безотговорността и липсата на цел и вяра у подрастващите ги кара да пристъпват доста често към подобни непристойни действия. Почистването на драсканиците по мемориалния комплекс бе поредната инициатива на Възраждане - Добрич за възстановяване и поддържане в добро състояние на паметниците в региона.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ