Искра Михайлова с въпроси към енергийния министър за ПФК „Берое“.


Интервю на Искра Михайлова за БНР - Стара Загора, във връзка с решението на Български енергиен холдинг да прекрати финансирането на ПФК „Берое“, в град Стара Загора. ...

След като беше съобщено, че „ТЕЦ Марица изток 2“, собственост на Български енергиен холдинг, ще прекрати финансирането на ПФК „Берое“, в  град Стара Загора възникна социално напрежение, което се изрази в протестни действия и множество призиви за промяна на тази позиция. Във връзка с това Искра Михайлова отправи запитване към Министъра на енергетиката. За предприетите действия от нея сподели в интервю за БНР Стара Загора.

"След като беше съобщено, че „ТЕЦ Марица изток 2“, собственост на Български енергиен холдинг, ще прекрати финансирането на ПФК „Берое“, в  град Стара Загора възникна социално напрежение, което се изрази в протестни действия и множество призиви за промяна на тази позиция. В тази връзка считам, че е налице сериозна обществена потребност от представяне на конкретни данни за финансовите измерения на въпросната издръжка.", коментира тя пред БНР.

Искра Михайлова отправи запитване кога е подадено уведомление към ръководството на ПФК „Берое“, чрез което Министерството на енергетиката ги уведомява, че прекратява финансирането? Към коя дата ръководството на тима получава това уведомление, с което се считат за уведомени? Предприети ли са мерки  за оптимизация на разходите по издръжката на ПФК „Берое“ през втората половина на 2021 г., след като през месец юни служебният министър на енергетиката Андрей Живков заяви, че „ТЕЦ Марица изток 2“ няма възможност повече да издържа финансово ПФК „Берое“. Колко са назначените към ПФК „Берое“ на трудови и/или други договори служители? Какви длъжности изпълняват? В какъв размер са паричните средства, които получават под формата на заплати и/или хонорари? Има ли таван на възнагражденията в ПФК „Берое“ и какъв е неговият размер, ако има такъв?

Целият текст на отправеното запитване е приложен към настоящата статия.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ