Възраждане продължава да работи със сънародниците ни зад граница


На вчерашното парламентарно заседание беше определен съставът на постоянните комисии в 47-то Народно събрание. ...

Още в началото на деня, на провелия се Председателски съвет, четворната коалиция съобщи на опозицията, председателството на кои комисии ще ѝ преотстъпи.

Ние от Възраждане смятаме, че подобен  модел на политически подаяния е унизителен не само за нас, но и за всички български избиратели и поради това отказахме предложението на управляващите, а именно -  председател на „Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта“  да бъде народен представител от Възраждане.

При по-късно провелият се  дебат, по време на парламентарното заседание,  ние  от Възраждане  предложихме д-р Костадин Костадинов за председател на „Комисията по политиките за българите извън страната“. Ние сме категорични, че всяко важно решение на народните представители трябва да бъде предлагано и гласувано в Пленарната зала и пред очите на българският народ, а не да бъде плод на политически договорки.

Нашето предложение беше ясно аргументирано  от,  това че д-р Костадинов добре познава българските общности зад граница, защото българите зад граница не са само икономическите ни мигранти, които са животрептяща част от българското общество, а и всички наши сънародници, които живеят в Македония, Западните покрайнини, Одринска Тракия, Северна Добруджа, Беломорска Тракия, Беломорска Македония, Мала Преспа, Корчанско, Голо бърдо, Гора и Поморавието – старите ни земи, които и днес говорят на български.

Всичко тези са българи, които никога не забравиха корените си и носят в сърцето си  България, но за жалост  от години са забравени от българските управляващи!

Ние от Възраждане аргументирахме предложението си с факта, че от всички народни представители в 47-то Народно събрание д-р Костадинов единствен е посетил всички земи населявани с българи. Желанието му да срещне българи с българи е причината да напише книгата  „Пътеводител на старите български земи“ , в която подробно описва начинът  на живот на сънародниците ни по тези места, езикът, който говорят, валутата, която ползват, културно-историческото наследство, което е запазено по земите, които населяват, но днес не са част от българската държава.

Срещу добре мотивираната кандидатура на д-р Костадинов застана кандидатурата на Антоанета Цонева от „Демократична България“, представена по начин, който лесно бихме могли да определим като политически популизъм.

Без да се аргументират управляващите гласуваха  председател на комисията да бъде представителят на „Демократична България“.

За нас от Възраждане председателството на „Комисията по политиките за българите извън страната“ е важно дотолкова, доколкото при посещение в земи населявани с българи, председателят е приеман от позицията на институция, на най-високата трибуна в страната ни – Народното събрание.

Ние от Възраждане категорично заявяваме, че сме били и ще продължаваме да бъдем до всички наши сънародници   в чужбина, ще работим за тях, за преодоляване на ежедневните проблемите, с които се сблъскват, защото за нас там където има и един българин е България.

Очевидно и много важно е и друго. За пореден път наблюдаваме приемственост между правителствата.  Силно впечатление прави  стилът на управление, който  се налага от четворната коалиция. Гласува без да се мотивира, налага решения без да се обосновава.

Очевидно е, че управляващата коалиция смята, че не дължи мотивировка за своите предложения, а активно упражнява правото си да управлява, както иска, както може и както намери за добре.

За вас остава отговорът на въпроса: Политическа промяна или диктатура представена като промяна получи българският народ?

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ