Право на отговор на д-р Костадинов на статия в сайта "Дума"


В сайта "Дума" беше публикувана статия със заглавие "Фашизъм!". Тя съдържа невярна и неточна информация, която стана повод за настоящото Право на отговор ...

В статията със заглавие „Фашизъм“ твърдението „Щурмоваци едва не пребиха министъра на образованието с тояги", отправено към Възраждане, не е основателно. МВР и МОН отрекоха физическо посегателство над министъра от страна на Възраждане. Наистина министърът се опита да провокира харата, като реши да премине през събралите се протестиращи срещу правителството, в което и той участва. Безпорядъкът, предизвикан от провокацията на министър с голям политически опит – участвал в кабинетите на Плевнелиев, Борисов и Радев – бе предотвратен благодарение на разума и дисциплината на привържениците на Възраждане.
Партия Възраждане никога не е проповядвала насилие над членове на т.нар. общност на ЛГБТ и не е участвала в такива действия,  не е организатор на Луков марш и не изповядва фашистка или нацистка идеология. 

В програмата на партията присъстват свободомислието, правото на избор, демокрацията и спазването на конституцията. Протестите, организирани от Възраждане срещу правителствата на Борисов и Радев, са и именно в защита на конституционните права на българите. Фашизъм е, когато се нарушават основополагащи, конституционно гарантирани човешки права. Възраждане се противопоставя на отнемането им по какъвто и да е повод и организираните протести са именно по причина на системното им нарушаване от последните правителства.

Употребеният обиден прякор спрямо д-р Костадинов не отговаря на етичните журналистически стандарти и напомня Гьобелсовата пропаганда. В статията, написана уж против фашизма, в призива  ЦИК да отстрани Възраждане от изборите, прозира желание за справяне с опонентите с фашистки методи. Това за пореден път показва и напомня, че България има нужда от спазване на конституционните права, които Възраждане последователно защитава. 

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ