Елена Гунчева: Хората искат Възраждане

Елена Гунчева: Хората искат Възраждане


Тези дни бях във Велико Търново и региона - от Възраждане организирахме много срещи с гражданите на Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица. Гражданите ни потърсиха, за да изкажат притеснението си от въвеждането на зелените сертификати, тестването на децата в училище и нарушаването на граждански ...

Разказаха за принудата, която оказват работодателите им да се ваксинират и тестват, да се съгласяват с ограниченията. Хората разбраха, че само с протести няма как да се промени това, което не ни харесва. Трябва държавата да промени политиката си спрямо противоепидемичните мерки, а това може да стане на ниво законодателство. За да променим законодателството е нужно Възраждане да бъде част от 47-то народно събрание. Нужно е българите да гласуват с номер 5 в бюлетината на 14.11.2021 г.

В програмата на Възраждане за управление на България е залегнало отпадане на зелените сертификати и ограниченията, както и отпадане на задължението да се носят навсякъде маски на лицата. Възраждане няма да допусне да се увреди здравето и психиката на децата и тяхното конституционно право на образование да бъде поставено в зависимост от това дали родителите им ще допуснат да участват в медицински експерименти. Много родители ме питаха как да постъпят, притеснени за децата си, за това, че могат да останат без работа и доходи, че може да се наложи от правителството пълно затваряне на държавата. Тъй като от Възраждане сме неудобни на управляващите  партиите – проекти, ние не разчитаме толкова на медиите, колкото на личните срещи с гражданите, за които другите политици се сещат само по време на предизборни кампании. Ние от Възраждане не си водим публиката с автобуси, като снимаме „възторжени граждани ни посрещнаха“, а искаме да чуем за проблемите на хората, защото само близо до тях политиката може да реши важните проблеми в държавата.

Във Велико Търново се срещнах с хора, които ни подкрепяха, но бяха убедени, че нищо не може да се направи и България ще затъва все повече. Хора, отчаяни и обезверени. Хора, получаващи мизерни пенсии и заплати, които работят престижни професии. Хора, на които децата им са в чужбина и те се притесняват за тях. Разказаха за олигарсите в района, за пари в куфари, за принудата да работиш за подаяния, защото не можеш да оцелееш по друг начин. Видях огорчението им от това, че много политици са дали милиони левове за предизборната кампания, за билбордове и интервюта по медиите, докато техните избиратели си броят стотинките и вземат заеми, за да си платят тока и лекарствата. Видях много бедни хора с престижни професии, видях такива, работили цял живот в здравната система и полицията, и сега на стари години, доработващи като продавачи и охранители, за да могат да оцелеят – именно тук, в България, европейска и „просперираща“ според някои държава – членка на ЕС.

Видях как бизнесът загива пред очите ни, празни ресторанти и магазини, отчаяни погледи на хора, които не могат да платят сметките си и освобождаващи работниците си. Бизнесмени споделиха как се налага да вземат нови заеми, за да запазят работниците си и бизнеса, но отчаяни, че ако това безумие продължи, няма да има спасение за тях.

Във Велико Търново, историческият център на България и символ на нейното величие, отново исках да посетя историческите паметници. В храма-музей „Св. 40 мъченици“, изграден от великият владетел на България Цар Иван-Асен Втори през 13 век, не бях допусната да вляза, защото нямах зелен сертификат. В храма, изграден от Асеневци, символ на българската история и величие българите не могат да влязат без да спазват заповед на министър, която противоречи на Конституцията на България. Имаше и други като мен, които не бяха допуснати до храма. Тъжно и жалко. А държавата и общината призовават за развитие на туризма, рекламират…. точно срещу храма-музей видях и една къща – полусрутена и унила, в която е живял Васил Друмев – Митрополит Климент Браницки – възрожденски писател и борец за свободата ни - скоро от този паметник ще останат само купчина тухли и спомени. Народ, който забравя историята си, е обречен.

Хората са кръвта на държавата, нейната сила и енергия. Те са важните, а не евроатлантически ценности, синергии със САЩ и зелени сделки. Хората! За тях се борим ние от Възраждане. Заедно с тях се борим! Защото ние сме част от тях, а те са част от нас. Време е за Възраждане!

 

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ