Костадин Костадинов: Добрите примери съществуват и трябва да се споделят


В изминалата седмица г-жа Диана Димитрова, директор на училището в село Търън, поиска учениците от училището да получат учебникът по “Родинознания” (1-4 клас), който е написан от д-р Костадин Костадинов. ...

Д-р Костадинов посети лично училището, за да дари учебниците, които ще бъдат подарени на децата в първия учебен ден.

“Стана ми интересно защо в това родопско село проявяват интерес към учебника ми предложих лично да занеса нужните им бройки, така или иначе имах пътуване в областта. Когато влязох в училищния двор, веднага усетих какво ме е развълнувало. Това е училище за пример! В класните стаи прави впечатление съвременният начини на организиране на учебния процес. В допълнение към това училищният двор е с прекрасни настилки и съоръжения. Когато човек влезе в сградата на училището, може да почувства, че тук нещата се правят с много любов и желание, заради децата. Останах много приятно изненадан от всичко, което видях, и си тръгнах силно обнадежден, че добрите примери съществуват въпреки всичко. Има ги! Добрите примери трябва обаче да се споделят! Вярвам, че има много други директори като г-жа Димитрова, които не чакат някой да ги спаси на село, а сами създават обстоятелствата за своето по-добро бъдеще и преуспяването на децата си.”, каза д-р Костадинов за посещението си в училището в село Търън.

Село Търън се намира на около 10 км. от град Смолян, а в него живеят около 1 000 души, чисто българско население. През 2017 година директорката на училището в селото, г-жа Диана Димитрова, е получила наградата “Св. Иван Рилски” за високи резултати в професионалната си дейност и принос към образованието. 


 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ