Възраждане Плевен с подаръци за гражданите по случай деня на Съединението


По случай 6 септември, деня, в който честваме годишнина от Съединението на Източна Румелия и Княжество България, Възраждане Плевен зарадваха гражданите и гостите на града. Те подаряваха българския флаг и учебника по Родинознание за 1.-4. клас, написан от д-р Костадинов. ...

Учебникът се разпространява безплатно. Той е сред най-четените книги в България, като над 100 000 бройки са разпространени на хартия, а над 500 000 са изтеглянията от личния блог на автора. Критичен към съдържанието на съвременните учебници по история, д-р Костадинов написва своя труд, за да могат българските деца да учат историята такава, каквато е. Днес в българските учебници много от историческите факти са смекчени, пропуснати и дори изменени.

В учебника по Родинознание от 1-ви до 4-ти клас децата ще могат да прочетат, че ние, българите, сме дали писмеността на около 1/6 от територията на света; че България е държава на повече от 14 века, че е най-старата в Европа и носи едно и също име от основаването си до сега; че по време на турското робство българският народ е бил на прага на своето физическо и духовно оцеляване; че по времето на цар Симеон, и не само тогава, България е една от великите сили в Европа и една от най-могъщите страни в света; че ние, българите, сме създатели на една от 12-те цивилизации в човешката история – дело, признато и от един от най-добрите световни културолози - Арнолд Тойнби.

Честит празник, Българи! Да живее България!

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ