Официална позиция на Възраждане относно протестите в Европа срещу задължителната ваксинация


Очевидно е, че все по-агресивно се правят опити за налагане на задължителната експериментална ваксина против COVID-19. ...

Но в страните с най-висока степен на проведена имунизация вирусът не изчезва, заболеваемостта не спада, а дори напротив - нараства.

Ваксините са едно от най-великите изобретения на човешката цивилизация. Обаче една ваксина, преди да бъде одобрена за използване, се тества в продължение на години и понякога се подлага на десетилетия научни изследвания, за да се минимизират възможните странични и нежелани ефекти и да се гарантира ефективността ѝ. „Ваксините” срещу COVID-19 започнаха изпитания през миналата година, без дългогодишни тестове и десетилетия научни изследвания. За страничните им ефекти вече има  масови оплаквания и до ден днешен остават неясни средносрочните и дългосрочните вреди от гореспоменатите препарати, предлагани като „ваксини“ срещу COVID-19.

Притеснителното е, че действията и риториката спрямо предпочитащите да не се подложат на този експеримент стават все по-дискриминационни. Всеки човек, приемащ „ваксина“ срещу COVID-19, е принуден да подписва декларация, че носи пълна лична отговорност за евентуални странични ефекти от нея, но според всички етични норми никой не може да го задължи да бъде опитна мишка.

Партия Възраждане потвърждава позицията си, че всеки желаещ има право да се ваксинира с „ваксина“ срещу COVID-19, но това не бива да носи привилегии или ограничения и да е повод за  дискриминация за останалите, които не желаят това. Никой няма право да принуждава други хора да приемат тази конкретна ваксина. Още повече – да се подлагат повторно на това, и дори отново, за трети път, при все още неизследвани странични ефекти.

Оказва се, че засега България е сред страните с най-леки мерки срещу COVID-19. Логично е да се допусне, че това е в резултат на изключително интензивните протести от миналата година. Но с пълно право можем да се запитаме: до кога ще бъде така? Тенденциите в международен мащаб  изобщо не са приятни и оптимистични, а ето част от това, което се случва по света:

За разлика от България, в Гърция и Кипър са ваксинирани вече голяма част от учениците и работещите, и то при положение че на правна основа ваксинацията не е задължителна. Има случаи на починали хора, защото болниците отказват да преглеждат и приемат неваксинирани. Освен това се агитират и бременните да се подложат на ваксинация.

В Ирландия зачестяват санкциите за ходене без маски, в затворите има задържани хора за по 3-4 месеца, сред тях и доста възрастни.

Преди няколко седмици в Унгария официално бе разрешена абсолютно ненужната ваксинация на децата на възраст 12-15 години.

Във Великобритания, Гърция и Кипър започна третата вълна на имунизация.

Говорителката на Белия дом излезе с изявление, че през септември месец се очаква поредната вълна и затваряне, като за това пряко обвини неваксинираните, упреквайки ги, че били безотговорни.

Не е по-добро и положението в Русия, където започна масово инжектиране и терор върху гражданите, съпроводен и с арести, заради неносенето на маска на обществени места (https://www.youtube.com/watch?v=HwRB6Lq9tkw&t=70s).

В Ирландия нощните заведения са изцяло затворени. Това, което е направо умопомрачително, е контролът върху личния живот на гражданите. Ако някой от семейството/домакинството не е ваксиниран и с двете дози, в дома  могат да се приемат до три семейства/домакинства като гости. Ограниченията на броя гости отпада, ако всички в едно семейство са напълно ваксинирани или през последните девет месеца са били болни от вируса и документално могат да го докажат.

В Белгия според летните мерки в домашни условия може да се приемат да гостуват само до осем души.

Във Великобритания от края на септември барове, дискотеки и затворени помещения ще бъдат свободни за големи групи от хора само ако посетителите са ваксинирани. Забележете: единствено за ваксинирани, т.е. дори и отрицателният тест няма да важи вече. Защо ли?

В някои държави се използват методи за маркетингово въздействие. В Кипър за хората от 18 до 30 г. тези стимули  варират от билети за концерт до спа процедури. Паралелно с всичко това в Гърция насърчават младежите да се ваксинират, като им предлагат по 150 евро...

Защо ли искат да ни убедят да се ваксинираме, а ако не успеят, да ни принудят да го направим насилствено?

Защо лекари и адвокати обикалят из телевизионните студиа в цяла България, за да обясняват колко е важно медиците и учителите да се ваксинират. Много от работодателите у нас тихомълком са  ваксинирали служителите, което обаче е противозаконно, защото колективните трудови договори все още не са променени и в настоящия им вид клауза за задължително ваксиниране липсва. 

Във Франция ограничителните мерки са вече буквално убийствени. Вече никой не може да използва градския транспорт, да ходи по заведения, да влиза в други затворени помещения или просто да използва спортни услуги, без да разполага с имунизационен паспорт. На 14 юли - националният празник на Република Франция - започнаха мащабни протести, които и в този момент не са утихнали (https://www.youtube.com/watch?v=QOzpxYNTiPs).

Вълната от протести, организирани от недоволни граждани, освен в Кипър, се надигна и в  съседна Гърция (https://www.youtube.com/watch?v=49lJHbAZpsQ), където са организирани протести на 14 и 21 юли и се подготвя мащабен протест на 30 юли. Над 6000 шофьори доставчици ще блокират доставките на нехранителни стоки до търговската мрежа. Ще затварят пристанища, летища, жп гари.

Партия Възраждане официално подкрепя протестите във Франция, Гърция, Кипър и другите държави и в никакъв случай няма да допусне споменатите ограничителни и дискриминационни мерки да се прилагат в България от края на летния сезон.

Ние от Възраждане сме наясно, че и у нас от Посолството на САЩ и от фондация „Америка за България” най-вероятно ще се опитват да си нагласят такова правителство, което е готово да вкара същите мерки от есента. 

Ние, Възрожденците, сме готови да поведем народа и да се борим със законови и конституционни средства срещу тези мерки, нарушаващи човешките права, международното право и Конституцията на Република България. Това са мерки, налагани от чужбина, със съдействието на марионетни, колаборационистки и продажни правителства.

Знаем много добре, че свободата не се дава даром, и ние от Възраждане сме готови да следваме славния пример на нашите герои възрожденци, за да отстояваме свободата си! Свободата започва там, където свършва страхът!

Да живее България!

Време ни е за Възраждане!

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ