Нашата кауза е България да е свободна, обединена и благоденстваща


Отворена среща на д-р Костадин Костадинов и адв. Елена Гунчева – водач на листата на кандидатите за народни представители в 4-ти Великотърновски МИР ...

Днес в 18:00 ч. в хотел „Алегро“ в град Велико Търново се проведе отворена среща на д-р Костадин Костадинов, председател на Възраждане, и адв. Елена Гунчева, водач на листата на кандидатите за народни представители за 4-ти МИР Велико Търново.

„Разговорите с хората са най-важното в нашата кампания. Ние трябва да чуем какво мислите, как виждате нещата и какво държите да бъде свършено от нас като народни представители. Защото Възраждане е инструмент във вашите ръце. Заради това създадохме организацията през 2014 г., защото смятахме, че интересите ни като българи не са достатъчно добре представени. Решихме, че когато никой не ни защитава, трябва да се защитаваме самите ние“, каза д-р Костадинов при откриване на срещата.

След това той даде думата на адв. Гунчева, която представи като един от най-добрите юристи в България.

 „Елена  Гунчева е човек, който ще бъде изключително полезен в българското Народно събрание. Тя казва каквото мисли и прави каквото казва. Човек, заслужил доверието и уважението на много хора със своите думи и дела. С думите си тя „запали“ хората, а с делата показа, че може да следва кауза. Нашата кауза е България да е свободна, обединена и благоденстваща“, добави д-р Костадинов.

Елена Гунчева представи приоритетите в програмата на Възраждане, а те са: справяне с демографската криза, образование и здравеопазване.

„Най-важното за нас е България. Точно заради това се присъединих към партия Възраждане, защото тя отстоява българските национални интереси. През последните две години обикалям Родината ни. В големите градове живеят много хора, няма места за паркиране, има презастрояване. В същото време на няколко километра от тези градове има безлюдни села. Села, в които дори и кучета няма. Там училищата се разпадат, срутват се от самосебе си. Цели райони, в които не можеш да намериш лекар. Това е един процес, който в последните тридесет и две години ни заличава като народ. Когато в едно населено място бъде закрито училището, защото то не носи печалба, а държавата плаща за закриване на училище, младите семейства с деца са обречени да напуснат това населено място. Ние имаме пакет от законопроекти, които трябва да бъдат внесени в Народното събрание, защото в България в момента имаме голям проблем със закони, написани на крак, с некачествено законодателство. Всички бюджети трябва да бъдат разпределяни прозрачно“, каза адв. Елена Гунчева.

Станислав Стоянов, втори в листата с кандидати за народни представители на Възраждане посочи акцентите, които политическата партия си поставя за Велико Търново и които той ще отстоява в 46-ото Народно събрание.

  • Транспортните връзки на Велико Търново. Достъпът до града не е лесен и трябва автомагистрала „Хемус“ да бъде завършена.
  • Развитие на туризма чрез програма, която да подпомага поддържането на  културноисторически обекти.
  • Необходимо е да се разреши проблемът на Велико Търново с паркирането и презастрояването.
  • Индустриалната зона на Велико Търново трябва да е добре планирана и концентрирана на едно място.

Това са въпроси, чиито решения изискват както регионално, така и национално ангажиране. Необходимо е да се поеме политическата отговорност за тях.

„Проблемът с паркирането и зелените площи е лесен за разрешаване. Може в закона на национално ниво да се забранят разпоредителните сделки с общински имоти, докато не се осигурят обществени паркинги в града. Към момента общините имат много имоти, които разпродават, а проблемите с паркирането и зелените площи  стоят неразрешени“, добави адв. Гунчева.

Срещата продължи в разговор с гражданите, които задаваха въпроси и споделяха как виждат развитието на града си и на държавата.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ