Цвета Рангелова, председател на Възраждане - Благоевград, се кандидатира за кмет


Председателят на местната структура на Възраждане се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори на 27 юни 2021 г. ...

Частичните избори за кмет на община Благоевград са на 27 юни 2021 г. Предизборната кампания започва на 6 юни. Седмина кандидати ще се борят за кметския стол на Благоевград на частичния вот. Председателят на местната структура на Възраждане се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори на 27 юни 2021 г.

До частичния вот в Благоевград се стигна, след като предишният кмет Румен Томов, беше отстранен заради неспазване на разпоредба на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Месец след встъпването му в длъжност като кмет на Благоевград, до ОИК беше подаден сигнал от предшественика му Атанас Камбитов във връзка с неспазената разпоредба.

На свое заседание ОИК взе решение и прекрати пълномощията на Томов, което беше обжалвано в съда. Година и половина след местния вот Върховният административен съд взе решение по казуса, с което окончателно бяха прекратени пълномощията на Румен Томов като кмет на община Благоевград.

На въпроса: "защо реши да се кандидатираш за кмет на Благоевград?", Цвета Рангелова, председател на Възраждане - Благоевград отговори:
"Защото състоянието, в което се намира града не ми харесва. То не харесва и на приятелите ми и наистина смятаме, че е време за промяна. Този модел, който съществува в страната ни през последните 11 години просто трябва да бъде разбит- за съжаление, Благоевград също е част от този порочен кръг. Това са основните ми мотиви да се кандидатирам за кмет на град Благоевград."

Като юрист, Цвета Рангелова споделя, че реалните и конкретни идеи са единственият начин, по който може да бъде подобрен живота в Благоевград. Според нея, популистките обещания, че заплатата в Благоевград ще стане 2000 лв., са абсолютни нереални. Единствените заплати, които един бъдещ кмет може да гарантира, са заплатите на общинските служители. Няма механизъм, по който кметът или местната власт да влияят върху размера на заплатата в частния сектор. 

Следете кампанията на Цвета Рангелова във фейсбук страницата на Възраждане - Благоевград и ако живеете в град Благоевград, подкрепете Възраждане като гласувате за адв. Рангелова на 27 юни 2021 г.

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ