Д-р Костадинов представя учебника си в Тополовград


На 19 май 2021 г. от 13:00 ч. в читалище ,,Св. Св. Кирил и Методий - 1894" град Тополовград ще се проведе представяне на учебника "Родинознание" от 1-ви до 4-ти клас. Автор на учебника е д-р Костадин Костадинов. ...

Учебникът е сред най-четените книги в България, като над 100 000 бройки са разпространени на хартия, а над 500 000 са изтеглянията от личния блог на автора. Критичен към съдържанието на съвременните учебници по история, д-р Костадинов написва своя труд, за да могат българските деца да учат историята такава, каквато е. Днес в българските учебници много от историческите факти са смекчени, пропуснати и дори изменени.

В учебника по Родинознание от 1-ви до 4-ти клас децата ще могат да прочетат, че ние, българите, сме дали писмеността на около 1/6 от територията на света; че България е държава на повече от 14 века, която е най-старата в Европа, и носи едно и също име от основаването си досега; че по време на турското робство българският народ е бил на прага на своето физическо и духовно оцеляване; че по времето на цар Симеон, и не само тогава, България е една от великите сили в Европа и една от най-могъщите страни в света; че ние, българите, сме създатели на една от 12-те цивилизации в човешката история, признато от един от най-добрите световни културолози Арнолд Тойнби.

Инициативата е по повод 24-ти май - денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура. На този ден е и празникът на Тополовград, което е и поводът събитието  да се проведе там няколко дни по-рано - на 19 май от  13:00 ч. в читалище ,,Св. Св. Кирил и Методий - 1894".

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ