Възраждане иска оставката на началника на Регионално управление на образованието - Бургас


Възраждане призова министър Николай Денков да отстрани от длъжност началника на Регионално управление на образованието - Бургас. ...

Причината е писмо, което е изпратено на 11.05.2021 г. до директорите на всички училища на територията на град Бургас от г-жа Виолета Илиева - началник на  РУО – Бургас.

В него се  настоява да не се допускат ученици от училищата от град Бургас да присъстват на шествието за защита на традиционните семейни ценности и за присъствието на директорите на училищата на шествието  с цел „осигуряване на по-голям респект“.

 Недопустимо е началникът на РУО - Бургас да заема страна в така създалата се ситуация и да налага своите възгледи, възползвайки се от позицията, която заема и прекарвайки правомощията, изхождащи от нея. В тази връзка Възраждане настоява г-жа Илиева да бъде порицана и отстранена от заеманата от нея длъжност, заради злоупотреба със служебно положение.

Образователната система в България е в колапс втора поредна учебна година, децата и преподавателите имат нужда от компетентни и отговорни хора, които да изпълняват съвестно задълженията си.

 

 

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ