Д-р Костадинов от Възраждане: Имаме и много предимства, на тях ще заложим, за да изведем народа ни от кризата

Д-р Костадинов от Възраждане: Имаме и много предимства, на тях ще заложим, за да изведем народа ни от кризата


С думи на проф Спиридон Казанджиев историкът д-р Костадинов описа актуалната ситуация в страната ...

"Първо - културно заимстване и подражателство разложиха народния бит.  Второ - чужди идеологии отчуждиха интелигенцията от народа. Трето - необуздани партийни борби разделиха и деморализираха българите. Четвърто - стопански затруднения създадоха социални брожения. Пето - малцинствени проблеми изправиха отделните части на нацията едни срещу други.  Шесто - чужди училища и институти се надпреварват да печелят влияние над народа. Всичко това се случва на фона на едно революционно време, на един дълбок европейски нихилизъм, общ морален упадък и религиозен индеферентизъм.  За да се преодолеят тези недъзи е нужно само едно - народно единство. Това единство не трябва да бъде смущавано от никаква външна политика, то трябва да стои винаги над нея. Без народно единство и национално съзнание съществуването на нашата държава е застрашено и робството е неизбежно."

Това са думи на проф. Спиридон Казанджиев от неговата статия "Народ и държава", публикувана през 1934 г. - преди 87 години, с които Председателят на Възраждане д-р Костадин Костадинов, който е историк по образование, описа ситуацията в Родината ни днес.

„Звучи ли ви познато и актуално? Тъй като очевидно нашите недъзи си остават същите през поколенията и констатациите върху тях си остават актуални, въпреки изтеклите десетилетия. Ето защо може да ви прозвучи парадоксално, но аз съм оптимист. Защото ние българите освен недъзи имаме и много предимства, и точно на тях ще заложим, за да изведем народа ни от кризата и да поведем България към мястото, което заслужава - при водещите държави в света!  Продължаваме да вярваме в България, защото ни е време за Възраждане“, допълва д-р Костадинов.

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ