Николай Дренчев: Хората, докоснали се до авиацията, носят със себе си късче от нея завинаги.

Николай Дренчев: Хората, докоснали се до авиацията, носят със себе си късче от нея завинаги.


Инж. Николай Дренчев - организационният секретар на Възраждане, поздрави всички по случай днешния ден на авиацията и космонавтиката. ...

Неговата биография показва как успешно е изминал пътя от офицер – военен пилот на изтребител МиГ-23МЛД до  предприемач с успешен бизнес. Баща е на шест деца и е известен в редица обществени и граждански организации, които се занимават с проблеми, свързани с образованието и детското законодателство.

„Авиацията и космонавтиката бяха и си остават мястото за най-високите човешки постижения - научни, технологични, организационни, физически и психологически. Невъзможно е да си представим битието без спътниковата навигация или прогнозата за времето. Днес е ясно за всички, че успехите на земята - и в отбраната, и във всички сфери на индустрията, са свързани с успехите на авиационните и космически изследвания и технологии.

Авиацията и космонавтиката подлагат на изпитание и физическите, и психически възможности на човека. Те са дали безценен принос и в медицината, и в екологията. Те създават и прилагат на практика най-добрите организационни решения и безапелационно безаварийни процедури.

Авиацията и космонавтиката са трамплин за навлизане на откритията, технологиите и процедурите - плод на върхова човешка дейност, във всички други сфери на нашето битие. Хората, работили в небето дълго или само за кратко докоснали се до авиацията, носят със себе си късче от нея завинаги.

На всички тях - честит празник!“ – каза инж. Николай Дренчев.

Само двама от българските политици са пилотирали самолет: Румен Радев - президентът на България и инж. Николай Дренчев - организационният секретар на Възраждане

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ