Костадин Костадинов: Българското здравеопазване се е превърнало в машина за пари


За нас от Възраждане тази пандемия е един изкуствен проблем, създаден от управляващите, с който се убива не само българската икономика, но и българската народност. ...

Здравната система на България е в колапс още от така наречената здравна реформа, извършена през 1999 година, когато болниците  станаха търговски дружества. В момента, в който това се е случи, лекарите се превърнаха в търговци, а пациентите станаха клиенти. Всичко това доведе до там, че в момента здравеопазването се е превърнало в една машина за пари или по-лошо – в машина за пране на пари. Там на практика здравето е последното нещо, което интересува хората, които са вътре в системата на здравеопазването. Това освен неморално е и лошо, поради факта, че много голяма част от българските лекари са достойни медици, които искат да опазват здравето на хората, но самата система ги принуждава да се превръщат в търговци. Това е и причината в момента болниците да са пълни с болни от коронавирус.

Ще спомена и цифри. Около 0,2% от заболелите с COVID-19 умират, около 0,8 до 1% изкарват болестта тежко. Тоест това са по-малко от 1% хора, които реално имат нужда от квалифицирана медицинска помощ. По-голяма част от заболелите прекарват болестта, без дори да разбират, че са болни. В момента, в който обаче някой получи положителен резултат, след направен тест за COVID 19,  уплашен от медийната кампания, иска да влезе в болница, където да бъде наблюдаван.

И в момента болниците са пълни с хора с коронавирус, които биха могли да се лекуват и у дома. Това е доходоносно  за лечебните заведения, тъй като  клиничната пътека за лекуване на коронавирус е около 1500,00лв. Обаче не е добре за всички останали боледуващи. Отменят се плановите операции, в резултат на което страдат хората, които наистина имат нужда от медицинска помощ. В следствие на  тези неадекватни мерки се увеличават и страничните смъртни случаи.
За мен тази пандемия е един изкуствен проблем, създаден от управляващите, с който се убива не само българската икономика, но и българската народност.

„Ако  българите дадат доверието си на Възраждане, на предстоящите Парламентарни избори на 4 април 2021 г. и ние участваме в управлението на страната, ще работим за отпадането на всички ограничителни мерки“, каза лидерът на партия Възраждане д-р Костадин Костадинов.

Д-р Костадинов е  водач на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане в 3 МИР Варна и 25 МИР София.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ