Истината за партийните субсидии


Проглушителната тишина, струяща от българските медии по повод запазването на размера на държавните субсидии за парламентарно представените партии в проекта за Държавен бюджет 2018,  е неоспоримо доказателство за изключително тежката им поръчкова зависимост. Повече от ясно е, че този задълбочава ...

Истината за партийните субсидии

Проглушителната тишина, струяща от българските медии по повод запазването на размера на държавните субсидии за парламентарно представените партии в проекта за Държавен бюджет 2018,  е неоспоримо доказателство за изключително тежката им поръчкова зависимост. Повече от ясно е, че този задълбочаващ се процес е неизменна част от опитите за манипулация и управление на общественото мнение и нагласи, за да може управляващата клика да продължава безпрепятствено да води антибългарска, грабителска и унищожителна за своя народ политика.

Бюджетът за 2018 г. бе приет на първо четене , като за пореден път бяха  гласувани партийните субсидии, които са в пряк разрез с категорично изявената воля на суверена на референдума, проведен през миналата година - а именно да се намали размерът на държавната субсидия на 1 лев за глас.

Общата сума на партийните субсидии, които ще си разпределят парламентарните партии през 2018 г. е над 31 млн. лв.

Крупната сума, която ще си разпределят отново парламентарните партии, е проявление на абсолютния цинизъм на цялата управляваща сбирщина на фона на все по-задълбочаващата се мизерия и бедност, поради която голямата част от българския народ едвам оцелява.

„Всички са маскари” е внушението на статуквото, криещо се зад поредното погазване на волята на суверена и открито демонстрираното безразличие към темата. Това е поредната манипулационна линия, по която се насажда чувството за безалтернативност на съществуващата политическа клика и създаването на илюзорната представа, че народът живее „в най-добрият от всички възможни светове”.

Единствената политическа партия, която има право на държавна субсидия в настоящия мандат на Народното събрание, но отказва да я ползва за лични цели, както е обещала, е Възраждане.

Възраждане дари всички получени суми от държавната субсидия за родолюбиви и национално отговорни каузи и действия! Вижте ТУК и ТУК

Възраждане се обявява против грубото погазване на волята на суверена, която изисква незабавно и драстично намаляване на размера на държавните субсидии за партиите!

Настояваме за пълно премахване на порочната практика за получаване на държавни субсидии, които служат единствено за облагодетелстване на политическите партии и ощетяват други сектори, които имат огромна нужда от средства!

Боян Захариев – член на Възраждане

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ