Възраждане проведе Шествие в памет на Апостола на свободата в град Ловеч


На 19-ти февруари 2021 г. представители на Възраждане отдадоха почит на Апостола на свободата във всички градове на страната, като се включиха в общоградските чествания по места, или поднесоха венци и цветя самостоятелно. ...

Възраждане проведе Шествие в памет на Апостола на свободата в град Ловеч

Цялото видео ТУК .

Из писмо на Христо Ботев до Киро Тулешков, 1868 г.: “Приятелят ми Левски, с когото живеем, е нечут характер. Когато се намираме в най-критическо положение, то той и тогава е такъв весел, както и когато се намира в най-добро положение. Студ, дърво и камък се пука, гладни от три деня, а той пее и се весели. Вечер, додето ще легнем, той пее; сутрин щом си отвори очите, пак пее. Колкото и да се намираш в отчаяност, той ще те развесели и ще те накара да забравиш всички страдания. Приятно е човек да живее с подобни личности”.  

Такъв син е имала България! И той ни изяви  Светлината, към която днес се стремим!

На 19-ти февруари 2021 г. представители на Възраждане отдадоха почит на Апостола на свободата във всички градове на страната, като се включиха в общоградските чествания по места, или поднесоха венци и цветя самостоятелно. По покана на Възраждане Ловеч в града пристигнаха симпатизанти на Възраждане от цялата страна, за да положат цветя пред най-големия паметник на Васил Левски в страната, след което проведоха факелно шествие в памет на Апостола на свободата.

Цялото видео ТУК .

Името на Левски е синоним на Свобода, Справедливост и Равноправие - това са идеалите, ръководили делата му през така краткия му, но изпълнен с дълбок смисъл живот! На този ден дълг на всеки българин е да бъде там - пред паметника на Апостола, за да отдаде почит. Там трябва да са всички политически лидери, последователите им, цялото духовенство, управниците, учителите, земеделците, търговците, всички трудещи се в благороден труд - да отдадем почит всички КАТО НАРОД. Именно това са поводите, които биха ни събрали! Но не с онова лицемерие на показността, а със смирението да потърсим всеки у себе си онази граница, която сме си определили сами, за да ни държи разделени. Ако съумеем да надникнем в себе си, един ден тя ще се предаде и ще я прекрачим. Нима няма да е велик момент, когато ще можем да стоим един до друг, като истински братя и сестри?

А ти, Апостоле, прости ни човешките слабости! От кой друг, ако не от теб ще тръгне справедливостта, равноправието, братската любов и свободата да вървим напред! Дал си ни ясна посока - Времето нас обръща, за да можем и ние него да обърнем. Чрез теб ще сме достойни и за Бог!

Цялото видео ТУК .

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ