10 стъпки на Възраждане за подобряване на националната сигурност


Основен гарант на националната сигурност е българският народ, любовта му към Родината и желанието му да я защитава ...

10 стъпки на Възраждане за подобряване на националната сигурност

Основен гарант на националната сигурност е българският народ, любовта му към Родината и желанието му да я защитава.

Българската войска е основен стълб на държавността ни и трябва да бъде изградена като модерна и ефективна военна структура, способна реално и напълно самостоятелно да защитава националната сигурност и териториалната цялост на страната. Колективната отбрана, основаваща се на участие във военно-политически блокове, може да бъде поддържащ елемент на сигурността ни, но не и основен такъв. Възраждане е за провеждане на референдум за продължаване на членството на България в НАТО!

1. Първостепенен гарант на националната сигурност е войската. Тя ще се състои от редовен и наборен състав. Пример за модерна система от редовна и наборна войска е начинът, по който са организирани швейцарските въоръжени сили.

2. Службата в наборните военни сили ще бъде в рамките на 9 месеца и ще бъде доброволна за всеки български гражданин от мъжки пол. В наборната служба ще се набляга на практическото обучение и тактическото използване на най-съвременни бойни средства и въоръжение.

3. Ще приемем спешна краткосрочна и средносрочна програма за превъоръжаване на армията, с основен критерий – ефективност и съответствие на принципите, одобрени в доктрината за национална сигурност. В период до 2025 г. - възстановяване на всички закрити български военни поделения, дори и да са с минимален състав на първо време.

4. Ще бъде изградена система, координираща и контролираща всички специални служби, които събират, обработват и ползват информация, чрез създаване на единен център за контрол и обмен на информация и данни.

5. Ще бъде възстановена организацията Гражданска отбрана.

6. Ще бъде облекчен режимът за придобиване на оръжие – ловно и за самоотбрана, при стриктен контрол на съхраняването му.

7. Създаване на Организация за съдействие на отбраната с цел усвояване на различни военно-приложни дисциплини от младежите - стрелба, криптиране, участие в авиоклубове и управление на безпилотни летателни апарати.

8. Възстановяване на Гранични войски.

9. Защита на интересите на предприятията от отбранителната ни индустрия, държавно подпомагане на проектирането и технологичното усъвършенстване на изделията на българската оръжейна промишленост, които се ползват от българската армия.

10. Пълна ревизия на дейността и състоянието на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“; преразглеждане на регламента и засилване на контрола; възстановяване на запасите и строги наказания при злоупотреби.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ