Възраждане продължава борбата за по-чист град Средец


Борбата за по-чист град Средец продължи със среща между Звезделина Каравелова и Виктория Върбанова от Възраждане с Областния управител, която се проведе на 12 февруари 2021 г.  ...

Представителите на Възраждане за пореден път показаха, че с активна гражданска позиция и обединение между всички граждани, може да бъде предизвикана промяна и властимащите могат да бъдат подтикнати да работят.

Преди две седмици Възраждане - Бургас получи сигнал от жители на град Средец за екологична катастрофа в града. При посещение открихме, че целият град е замърсен, а  декари в прилежащите му райони от необработваеми площи са покрити с отпадъци. Отпадъците попадат и в р. Средецка, която ги носи към Мандренското езеро и оттам към Черно море.

Първото, което направихме от Възраждане - Бургас, след като се запознахме с кризисната ситуация, е да съберем група доброволци от структури на Възраждане в областта и близките на нея – Несебър, Поморие, Ямбол и Сливен, и заедно с местните жители да почистим част от замърсените  площи.

За няколко часа бяха събрани 200 чувала с боклук, а групата от 50 доброволеца работи активно, като свърши част от работата на кмета.

Звезделина Каравелова – председател на Възраждане - Несебър и Виктория Върбанова зам.-председател на Възраждане - Бургас не спряха дотук, а продължиха действията, като подадоха поредица от сигнали до РИОСВ Бургас за незаконните сметища.

Борбата за по-чист град Средец продължи със среща между Звезделина Каравелова и Виктория Върбанова от Възраждане с Областния управител, която се проведе на 12 февруари 2021 г.  На срещата беше обсъдена екологичната криза в гр. Средец, причините за допускането ù, както и начините за преодоляването ù. От представителите на  Възраждане областният управител разбра за притеснителната ситуация,  беше му предоставен снимков материал, който прилагаме към настоящия текст и подробно беше разяснена ситуацията с екологичните проблеми в града, представена от гражданите, а не от кмета, който е допуснал катастрофата.

На срещата бяха обсъдени множеството незаконни сметища и незаконно заграден микро-язовир в близост до с. Кубадин. Представени бяха и проблеми с градската канализация и последствията за местните жители и града при всеки обилен дъжд.

Веднага след срещата на Възраждане с Областния управител, в медиите беше публикувана информация, която съобщава,  че той иска почистване на незаконните сметища.

Ние от Възраждане ще продължим да взаимодействаме с Областна администрация, за да може намерението за почистване, декларирано в информацията в медиите, да се превърне в реално изпълнена задача. Ето защо следващата седмица Виктория Върбанова и Звезделина Каравелова ще посетят отново град Средец. По уверение на Вълчо Чолаков, на посещението ще присъства и представител на Областна администрация,  за да се запознае със ситуацията и да прецени какъв ресурс е необходим за почистване на града  и подобряване на средата на живот за жителите на града.

Възраждане е и винаги ще бъде близо до всеки един гражданин, защото само когато повярваме в България и в това, че заедно можем да предизвикаме промяна към по-добър живот за всички в Родината, нерешимите проблеми намират лесно своите решения.  

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ