Официална позиция на Възраждане – Стара Зaгора във връзка с „Арена Стара Загора

Официална позиция на Възраждане – Стара Зaгора във връзка с „Арена Стара Загора"


Ние, от Възраждане, смятаме, че отговорните управленски действия не трябва да се влияят от емоции, на каквито бяхме свидетели и които допуснаха всяването на безпокойство в спортната гилдия. ...

Официална позиция на Възраждане – Стара Зaгора във връзка с „Арена Стара Загора"

Ние, от Възраждане, смятаме, че отговорните управленски действия не трябва да се влияят от емоции, на каквито бяхме свидетели и които допуснаха всяването на безпокойство в спортната гилдия и отклониха вниманието на обществеността от същинските пропуски и рискове, които именно би следвало да са обект на разисквания. Използвайки продължаващия фокус върху темата, ние държим да повторим нашите опасения и да обърнем внимание към някои необходими действия.

1. Необходимо е Общинска администрация да предостави на Общински съвет документална обосновка, съдържаща изчисления, бизнес-план, споразумения за предстоящи събития, предварителни договори и други необходими данни, с които съветниците, а и гражданите на Стара Загора да бъдат убедени, че администрацията е наясно с действията си, преценила е правилно възможностите си и ще защити интересите на гражданите си. Да бъде дадена яснота кой и как ще управлява залата.

2. Важно е Община Стара Загора да сключи споразумение за остатъка от 10 млн. лв., с които държавата трябва да обезпечи изграждането на залата с прогнозна стойност 24 млн. лв., които към момента са налични частично, а не както твърди г-н Андонов в статията, станала повод за исканото право на отговор, от която прилагам цитат - „Мисля си, че може би през тази седмица трябва да се съберем ОбС и администрацията, за да направим така, че процедурата отново да се възобнови и да не очакваме отново 2 години, докато се обяви конкурс, тъй като парите са осигурени. Не всяка община получава средства за инвестиция от 24 млн. лева“.

Напомняме, че към момента Община Стара Загора има поет дългосрочен общински дълг от 10 млн. лв., чийто срок, по предложение на кмета, Общински съвет прие да бъде удължен от 25.12.2022 г. на 25.03.2024 година. Това е достатъчна причина да се търсят гаранции за това, че общината е защитена от риска да се наложи да дофинансира залата, предвид изказване на министър-председателя пред старозагорски медии от 28.12.2019 г. и предвид това, че до момента по сметките на община Стара Загора има преведени 14.5 млн. лева.

Ние, от Възраждане, категорично заставаме зад това - решенията на общинската администрация да бъдат прозрачни. Това беше и причината да направим предложение, което се прие от Общинския съвет, за публикуване на гласуването на Общинските съветници. Ние сме в Общинския съвет, носейки отговорността да защитаваме интереса на старозагорци. Ето защо е необходимо първо ние, общинските съветници, да сме пример за запазване на законността. Относно болницата в „Радунци“ - от Възраждане сме запознати със статута ѝ, но това, което не приемаме е липсата на обективна оценка на приоритетите, които се финансират от държавата. Във време, в което по цял свят се строят болници, в България се допуска да се разруши най-голямата белодробна такава. Времената са нови, изискват ново съзнание при вземане на решения, които наистина да подобрят живота на хората и е крайно време да се спре с този открито арогантен пример на лош стопанин от страна на държавния апарат.

С уважение: г-жа Искра Михайлова

общински съветник ОС – гр. Стара Загора и представител на ПП „Възраждане“ за гр. Стара Загора


Източник: https://stz24.com

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ