Възраждане Стамболийски пита общината и получава противоречиви отговори


Стоян Таслаков от Възраждане-Стамболийски отправи запитване по Закона за достъп до обществена информация към Общината в града относно  определени параметри от Договор за отдаване под наем на общинска собственост по време на местните избори 2019 г. Запитването касае поставянето на рекламни бил ...

Стоян Таслаков от Възраждане-Стамболийски отправи запитване по Закона за достъп до обществена информация към Общината в града относно  определени параметри от Договор за отдаване под наем на общинска собственост по време на местните избори 2019 г. Запитването касае поставянето на рекламни билбордове, намиращи се: на северната и западната стена (в подземната част ) на подлеза на жп гара Стамболийски; на източната стена (в подземната част) на подлеза на жп гара Стамболийски; на източния тротоар на ул. Тракия; на югозападната стена на УПИ VI-747, кв.42 по плана на село Куртово Конаре, Община Стамболийски; югоизточно от  кв.93 в северозападния ъгъл на кв.42, по плана на село Триводици.

            Възраждане се интересува от това: 

  • За какъв период са били отдадени гореизброените билбордове? 

  • За каква сума е бил отдаден всеки от билбордовете?

  • Каква е общата сума, която е спечелила Община Стамболийски от този договор?

  • Имало ли е търг за отдаването им под наем? 

  • Ако е бил проведен търг, кои са били участниците?

          Въпросните рекламни билбордове на последните Местни избори  2019 г. са ползвани от настоящия кмет от ГЕРБ – Георги Мараджиев.

            От отговора на Община Стамболийски, който прилагам, в т.2 и т.3 става ясно, че сумата, постъпила в общината, възлиза на стойност 535.84 лв.  Същевременно от  т.4 и т.5 на същия отговор  става ясно, че отдадените рекламни площи не представляват имоти или вещи - общинска собственост, за чието отдаване съгласно Закона за общинската собственост и Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на Община Стамболийски се предвижда провеждането на търг или конкурс, и поради тази причина не е проведен такъв.

Oт отговора на Община Стамболийски става ясно, че в общината са постъпили средства за рекламни  билбордове, които не са общинска собственост и на които е бил ликът на настоящия кмет в изминалата предизборна надпревара.

Преди дни същият този кмет беше обект на медийно внимание  по повод  на имотното си състояние. В обществените медии беше публикувана информация за собствеността му на 7 апартамента на морето (оценявани за 1 млн.лв.), нова вила с 3 крила в Цигов чарк, семеен автопарк за 2 млн. лв. В последствие, отново от  заглавия в медиите става ясно, че проверка на НАП е открила, че парите му са от честен труд.

По тази логика и ако работим в равностойни условия, то всеки българин би следвало да може с честен труд да постигне стандарта на живот на кмета от ГЕРБ, който очевидно се държи като местен феодал, който се разпорежда, както си иска с необщинското имущество, за което пък се заплаща наем в общината. За големите неща в една община можем да съдим по малките прояви на нечестност и неточност. Ако един човек веднъж е подлъгал избирателя, то ще го направи повторно, както казват и в народната мъдрост: Вълкът кожата си мени, но нравът -  не“!  
142086560 783596759034464 8186867933215403054 n

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ