Иво Русчев: Докога ще разчитаме на случайността да пази живота ни в метрото?


Правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти отдели голяма част от вниманието си в настоящия си мандат на пътната и транспортна мрежи.  През последните месеци средства за нея се харчеха,  докато здравеопазването „колабираше“, културните дейци нямаха възможност да работят, бизнеси затварях ...

Правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти отдели голяма част от вниманието си в настоящия си мандат на пътната и транспортна мрежи.  През последните месеци средства за нея се харчеха,  докато здравеопазването „колабираше“, културните дейци нямаха възможност да работят, бизнеси затваряха, а  безработицата се увеличаваше.

В цялата тази обстановка станахме свидетели на откриване на пътища в страната, които веднага след това пропадаха,  ремонтни дейности на минусови температури, запълване на дупки от работници по нов метод – с  човешки крак.

Некачествените ремонти и това, че заплащаме в пъти повече за пътища, отколкото биха стрували те, реално е факт, който не бива да остава незабелязан. Изразходваните средства са на българските данъкоплатци и като такива трябва да се изразходват внимателно и по предназначение. 

И докато ситуацията с пътищата в страната е подходящо да се определи с поговорката  „Всяко чудо  за три дни“, тъй като общественото внимание бързо се преместваше от този на следващ  проблем, не така стои въпросът със софийското метро, което жителите на София получиха след дълги ремонтни дейности, които в кратък период от време се оказаха некачествени.

Пропадането на релсовия път на третия лъч на метрото в София отново показва некадърното строителство, корупционното обвързване, разхищението на публичен ресурс и най-вече застрашава живота и здравето на пътниците. По щастлива случайност този път жертви няма, но докога ще разчитаме на щастливите случайности.

Ето защо ние от  Възраждане се противопоставяме на  начина, по който се усвояват обществените средства, с които се  извършват некачествени строежи и ремонтни дейности, застрашаващи  живота на българските граждани и създаващи хаос в ежедневния трафик.ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ