Възраждане излиза на протест за нормализация на живота в страната


        На 15-ти януари 2021 г. от 11:00 ч. на площада пред Министерски съвет ще се проведе протест срещу продължаването на извънредните мерки в страната. Организатор на протеста е политическа партия Възраждане, която настоява за  пълна нормализация на живот ...

Възраждане излиза на протест за нормализация на живота в страната

        На 15-ти януари 2021 г. от 11:00 ч. на площада пред Министерски съвет ще се проведе протест срещу продължаването на извънредните мерки в страната.

Организатор на протеста е политическа партия Възраждане, която настоява за  пълна нормализация на живота и всички жизненоважни сфери в страната. Настояваме за възстановяване на икономическата активност. Искаме хората, които загубиха работата си да се върнат на работните си места, искаме възстановяване на бизнес средата.

Възраждане изпрати и запитване до Министерството на здравеопазването, на основание на Закона за достъп до обществена информация, на което не получи отговор.

Поради важността на отправеното запитване, представители на Възраждане посетиха Министерството на здравеопазването по-рано тази седмица на 12-ти януари 2021 г., за да зададат въпросите си лично. Оказа се, че единственият служител на Министерство на здравеопазването, който застана пред гражданите, бе охранителят на входа на сградата.

Той направи опит няколко пъти да призове уполномощен служител на министерството да се яви и да отговори на посетителите, но без резултат., а охранителят беше оставен да се справя сам със ситуацията и беше посъветван да позвъни на спешен номер 112.

Въпросите, на които служителите на Министерсво на здравеопазването не дадоха отговор, са:

            1. Във връзка с ваксината против COVID-19 желаем да ми бъде предоставена на български език информацията от листовката с пълното съдържание на ваксината, която ще бъде изпозлвана.

            2. Документ, който ще бъде използван като модел за информирано съгласие за пациентите. Кой ще носи отговорност при нежелани реакции след ваксинация? Кои са всички заболявания, които са противопоказни за ваксиниране?

            3. Техническата и производствена документация по отношение на ваксината против COVID-19, която покрива следните точки: Какви са техническите изисквания за транспорт и съхранение на ваксината?; Какъв лиценз е необходим при транспорт на ваксината?; Какво техническо оборудване е необходимо при транспорт?; Кои фирми ще извършват транспорта на територията на България до всеки един пункт за ваксинация?; Документ с подробни указания за прилагане на технически действия по отношение на темпериране, изготвяне на доза, времеви интервали и други подобни действия, преведени на български език.; Програма за обучение и подготовка на персонала, който участва в процеси, свързани с ваксините против COVID-19 – шофоьори, товарачи, медицински сестри, лекари, технически специалисти по поддръжка и обслужване на апаратура и други, които може да са част от процеса.; Оборудване, което се изисква при използването на медикаменти за съхраняване на ултраниски температури и сух лед.; Колко такива ще бъдат използвани в България?; Разрешителното за използването на ваксината от Европейската агенция по лекарства.; Национален план-график за провеждане на ваксинирането с информация за отговорните лица по населени места и сроковете за изпълнение.

            Запитването на Възраждане е внесено по надлежния ред на основание Закона за достъп до обществена информация. Вносителят е посочил, че желае да получи исканата информация в следната форма: - Преглед на информацията – оригинал или копие, или чрез публичен общодостъпен регистър; Устна справка; Копия на материален носител; Копия, предоставени по електронен път или интернет адрес, където се съхраняват или са публикувани данните.

            Устен отговор веднъж беше отказан от министерството, както е видно от живото излъчване при посещението: https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/410356170299723

            Поради това след Министерски съвет протестът на 15 януари, ще се отправи към Министерството на здравеопазването, за да поискаме повторно отговори на горепосочените важни въпроси, които касаят здравето на българските граждани.

            До момента виждаме, че Министерството на здравеопазването приема и поставя ваксини, активно ползва масовите медии, за да представи кампанията си, но не желае да отговори на важни въпроси.

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ