Възраждане се обяви за избори през март 2021


             Позиция на Възраждане за Парламентарни избори 2021             Ръководството на опозиционната политическа партия “Възраждане” е категорично, че отлагането на датата на изборите е неприемливо. Проте ...

Възраждане се обяви за избори през март 2021

             Позиция на Възраждане за Парламентарни избори 2021 
           
Ръководството на опозиционната политическа партия “Възраждане” е категорично, че отлагането на датата на изборите е неприемливо. Протестите през изминалата година дадоха ясен знак, че парламентарните избори са желани, очаквани и належащи за страната ни възможно най-скоро. Десетки, дори стотици хиляди българи изразиха волята си да сложат край на лъжите, беззаконието и корупцията. Това тяхно желание трябва да бъде основа на политическите решения за това изборите да се проведат на 28.03.2021 година.

            Трудните и разломни години бележат нашето минало, но ние даваме заявка, че ще работим за това те да напуснат нашето бъдеще. Българският народ понесе тежестта на кризата и преминахме неочаквани изпитания, в които не бяхме подкрепени  адекватно  от  българското правителство. Реално останахме сами с безработицата, фалита на бизнеси, липсата на доходи и разрушаващите се жизненоважни системи на образованието и здравеопазването.

            Многобройните политически репресии, дори срещу обикновени граждани, както и медийните атаки ни напомниха колко струва свободата. Настоящата ситуация накара народът ни да се изправи, да поеме по пътя на адаптацията и да преодолее страховете си заедно.

            Възраждане категорично подкрепя президента в стремежа му за запазването на конституционното право на избор на българските граждани. Заставаме зад единственото и най-правилно възможно решение за плавно излизане от настоящата криза – смяна на управлението на страната и даване на право на българските граждани да изберат ново правителство, тъй като настоящото е с изчерпан кредит на доверие.

            Неотложната нужда от радикална промяна стана очевидна – освен за нас от Възраждане, и за милиони българи. В правовата държава тази промяна идва чрез конституционното право на изборен вот. Тази година, още през март, всички ние организирано трябва да се противопоставим срещу задкулисното съглашателство на управляващи и присъдружни партии за грабежа на България; и дори още по-упорито  срещу фалшификациите на вота. Изборите са легитимният и наличен инструмент, с който да пресечем кражбите и корупцията, обхванали всички сфери на нашия живот, да спрем унищожаването на малкия бизнес, да се справим със здравната, икономическа и социална криза.

            Обръщаме се към всички български граждани да бъдат активни през следващите три решаващи месеца.

            Първо - да не се поддават на страха и да не отстъпват от желаните избори, да не допускат тяхното отлагане, да настояват за конституционното си право на изборен вот.

            Второ - да бъдат активни в избора си. Да се отърсят от отровната среда на завладените и манипулирани медийни гиганти, като търсят информация от независимите медии и от уебсайтовете на политическите организации.

            Трето – да са активни в опазването на вота и да се включат като доброволци-застъпници в изборните секции в най-важния изборен ден, 28 март 2021 г.

            През изминалите няколко дни президентът Румен Радев проведе консултации с извънпарламентарните партии във връзка с предстоящите парламентарни избори. С това президентската институция за пореден път показа, че олицетворява единството на нацията и в оформянето на един политически процес признава участието не само на парламентарно представените партии, но и на всички останали.

            Предложенията, които политическа партия Възраждане даде на президента са:

  • на първо място смятаме, че изборите трябва да бъдат проведени колкото може по-рано, тъй като в България демокрацията загуби някои от основните си достойнства, в резултат на което управленският модел не може да претендира за представителност. Поради това Възраждане категорично е за провеждание на изборите на 28-ми март 2021 г.;
  • премахване на „сегрегацията“ при „политическата реклама“, за всички национални медии да важат същите правила, които сега важат за БНТ и БНР като национални медии;
  • да бъде създаден държавен орган, който да контролира работата на социологическите агенции;
  • в наблюдението на изборния процес в изборния ден да се предложи на граждани и граждански организации да се включат в наблюдението на изборния процес.

                                                                                                                                        

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ