Възраждане Стара Загора във „Възрожденец на инат“


Във втора част на „Възрожденец на инат“ ще ви срещнем с Ива Ангелкова, Тодор Делчев и Яна Динева от Възраждане- Стара Загора и с техните отговори на въпросите Защо съм Възрожденец? и Защо ще остана Възрожденец въпреки всичко? Яна  Динева – зам. председател на Възраждане - Стара Загора   ...

Възраждане Стара Загора във „Възрожденец на инат“

Във втора част на „Възрожденец на инат“ ще ви срещнем с Ива Ангелкова, Тодор Делчев и Яна Динева от Възраждане- Стара Загора и с техните отговори на въпросите Защо съм Възрожденец? и Защо ще остана Възрожденец въпреки всичко?

Яна  Динева – зам. председател на Възраждане - Стара Загора

 Защо съм Възрожденец?

За мен всеки човек е ценен както със своите постижения, така и слабости. Винаги ме е трогвало човешкото нещастие и е предизвиквало порив да помагам и защитавам онеправданите.

Битката с административния натиск е залегнал във всяко ежедневие и влияе от най-ниско до висше държавно ниво. Раздутата, тромава и неадекватна администрация ежедневно нарушава и ограничава гражданските права. Противно на изконния замисъл на държавните институции да работят и служат за добруването на народа ни, властимащите асимилират управлението с робовладелство, обслужващо индивидуалното им благополучие. Това е недопустимо!

Водена от това чувство за липса на справедливост се мотивирах да потърся алтернатива на случващото се. Така открих Възраждане. В лицето на хората в организацията видях себе си – целеустремени и непримирими, доказващи, че с трудолюбие и упоритост могат да постигнат и отстояват своите цели и идеали. А идеалът, това е движещата сила на Възраждане – да си върнем България, на нас, на народа!

Защо ще остана Възрожденец въпреки всичко?

            Всеки човек трябва да има двигателна сила, която да го води напред. За мен това е борбата със статуквото, а механизмът е Възраждане. Поредица от доказателства показват, че това е единствената алтернатива на политическата сцена. А именно седми пореден одит на Сметната палата, МВР, ГДБОП, Икономическа полиция, Прокуратура, ДАНС! Мисля, че не остана институция, която да не ни е погнала! Така действа системата срещу неугодните! 

            Драги ми сънародници, замисляте ли се, че сега тези репресии са насочени срещу единствените хора, които не ги е страх от репресии! Сега това е срещу нас - възрожденците, които неведнъж сме доказвали, че нас не ни е страх! Но по-тревожното е, че утре този репресивен апарат може да връхлети всеки... Утре може да е върху вас! Осъзнавате ли в какви времена живеем? Не може 30 години да подминаваме с апатичен поглед диктатурата, която вилнее в страната ни. Според мен надежда се таи във всеки българин. Липсва само един тласък в правилната посока. А тя е да се бориш за правото си на по-добър живот и да търсиш хората като теб. Аз намерих съмишленици, с които заедно да водим борбата за запазване на Отечеството ни. Защо ще остана във Възраждане въпреки всичко? Защото възрожденец глава не склонява! Няма как да бъдат убити идеалът, честта и достойнството. Няма кой да ни отнеме любовта към Родината.

 

Тодор Делчев – член на Възраждане- Стара Загора


 

Защо съм Възрожденец?

            Защото по убеждение съм такъв. Не мога да се примиря с натрапваната умишлено идея , че народът български е съставен от „тулупи“, че „българите сме злобни, мързеливи и за нищо не ставаме“, че сме „лош материал“…
            НЕ! Съвременният българин е потомък на Велик Народ – един от най-старите европейски народи, основна градивна част от източната европейска цивилизация. Стотици са българските постижения и иновации, които са дали тласък на развитието на съвременния свят. Историята показва, че българският гений е ненадминат и това трябва да бъде основен повод за гордост на всички жители на страната. Българският Народ има историческа мисия, която му отрежда да бъде точно на границата между Изтока и Запада! Това е така от векове, още от създаването на първите Български Държави. Тази роля е поверена на нас- българите. Това ни прави изключително важен фактор както на Балканския полуостров, така и въобще на световната сцена. Това трябва да се помни! Това трябва да се преследва и като посока за развитие на България. Жалко е , че през последните 30 години тази роля някак си беше забравена или по-скоро отхвърлена от управляващите ни за сметка на личната им облага и изгода. Те предадоха България – ние ще я Възродим, защото нашето справедливо искане е – Да направим България отново Велика! Това е наш исторически дълг.

           

Защо ще остана Възрожденец въпреки всичко?

Защото „Няма сила , която може да спре една идея“. Нищо не може да ми отнеме копнежа да видя страната си в челните позиции по благоденствие, просперитет и демографско развитие. Ние знаем, че това е постижимо и то в сравнително кратки срокове, предвид 30-годшиния път на страната ни към дъното по редица жизнени показатели. Нашите идеи за Възраждане на Велика България са напълно изпълними и е въпрос на време да поемем пътя напред към величието на нашата страна и нашия народ. Нужно е просто едно нещо - българският народ да повярва, че може! Всъщност процесите, стартирали в обществото последните дни и месеци са показателни – нашето общество е обединено в справедливите си искания за достоен и нормален живот. Това индикира, че българите са повярвали в слогана - „Заедно можем всичко“ Ще завърша с цитата: „И най-дългият път започва с първата крачка“. Тук в България обаче, благодарение на „Възраждане“, можем да  стартираме пътя със спринт!

Ива Ангелкова – секретар на Възраждане Стара Загора


 

Защо съм Възрожденец?

За мен Възраждане олицетворява морал. Възможността да се запозная и да членувам в една организация с толкова много хора, които все още имат морал и ценности, ми дава надежда, че децата ми ще имат възможността да останат да живеят в своята родина България. Включих се във Възраждане, защото вярвам, че съм част от екип, съставен от честни хора, които искат и могат да работят за по-добро бъдеще, за силна и независима България.

            Моралът, достойнството и личната отговорност са дефицит в политиката в България. Аз и моите съмишленици от Възраждане считаме, че е крайно време това да се промени.

Защо ще остана Възрожденец въпреки всичко?

Като майка на две деца, моята цел е да осигуря бъдеще за тях тук, в България. Възможност да работя за тази цел аз намирам във Възраждане. Тук е мястото, на което думите и делата се припокриват. Репресиите, които търпи Възраждане, само показват, че сме на прав път!

 

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ