Възраждане Стара Загора във „Възрожденец на инат“


Днес в рубриката „Възрожденец на инат“ гостуват членовете на структурата ни в Стара Загора. В продължение на две седмици  ще Ви срещнем с Искра Михайлова, Галин Динев, Ива Ангелкова, Тодор Делчев и Яна Динева.   Искра Михайлова – председател на Възраждане Стара Загора Защо съм възрожд ...

Възраждане Стара Загора във „Възрожденец на инат“

Днес в рубриката „Възрожденец на инат“ гостуват членовете на структурата ни в Стара Загора. В продължение на две седмици  ще Ви срещнем с Искра Михайлова, Галин Динев, Ива Ангелкова, Тодор Делчев и Яна Динева.

 

Искра Михайлова – председател на Възраждане Стара Загора

Защо съм възрожденец?

            Възраждане влезе в полезрението ми, когато вече не виждах път в българския политически живот. Професионално съм се срещала с много политически организации, основно с т.нар. сини, десни, наричащи себе си демократични, които в моите очи не издържаха теста за демократичност по една проста причина – каквото и да е записано в програмата на една партия, за да можем да я наречем демократична, то тя трябва да функционира като такава във вътрешното си устройство.

            Избрах Възраждане точно заради вътрешното устройство на организацията. Това е буквално платформа, създадена от независими български граждани, обединени от родолюбието си, но платформа, даваща възможност за движение на идеите както отгоре надолу, така и отдолу нагоре. Възраждане дава възможност на всеки от нас да използва организацията като инструмент в борбата си и за лични каузи, и за промяна в секторните политики.

            Избрах Възраждане, защото е млада организация, която се развива и променя. Възраждане прохожда на политическата сцена и расте пред очите ми. Вълнувам се и искам да участвам в съграждането на първата политическа организация, изградена изцяло и само от независими българи, без протекции на чуждестранни инвестиции, без менторството на опорочени политици, без дърпане на конци от олигарси и мутри. Искам да чертая пътя си свободна и със съмишленици, а това в българския политически живот предлага само Възраждане.

Защо ще остана Възрожденец въпреки всичко?

            Ще остана възрожденка, докато вярвам в чистотата на организацията ни, в това, че стоим на правия път и се борим за една по-добра България, в която ние, българските граждани, ще взимаме решенията за собствената си съдба и ще полагаме основите на бъдеще за децата си. Въпреки трудностите, които срещаме – и сблъсъците със статуквото, и апатията от страна на хората, аз зная, че Възраждане е единствената вярна формула за съхранение и възход на България.

 

 

Галин Динев – член на Възраждане Стара Загора

 

Защо съм възрожденец?

            Възраждане не е просто организация, а последната надежда за спасението на България! Мотивите, които ме накараха да се включа в тази битка, са много. Като човек, роден и израснал в България, мисля, че държавата ни не се развива по правилния начин. За жалост губим битката за младите хора. Много от тях, привлечени от по-бързо развиващите се градове в т.нар. "бели" европейските държави, напускат домовете си, търсейки по-добро образование, както и последваща реализация. И остават там, а България се превръща в държава със застаряващо и дори изчезващо население, което все повече губи своята работоспособна сила. Не би трябвало да е така!

            Ние имаме изключително благоприятни условия да се развием. Имаме университети, имаме и достатъчно добри училища в почти всички професионални сфери, които дават основата за едно последващо развитие. Ние трябва да осигурим реализацията на младите хора. Колкото и да ни обясняват, че имаме просперитет, реално не се вижда. Няма работни места с достойно заплащане, нямаме инвестиции с висока добавена стойност, което да мотивира младите да останат по родните си места. Това ги обезверява и ги кара да загърбят семействата си, впускайки се в битка за ежедневно оцеляване! Поради тази причина България се обезлюдява с близо осемдесет хиляди души на година! Това за мен е недопустимо!

            Затова моята цел е да накарам повече млади хора да бъдат активни, да отстояват гражданската си позиция, защото това е единствения начин да подобрят бъдещето си. Хората трябва да разберат, че те са Суверенът и те трябва да определят политиката на държавата си. Възраждане е организация, която дава този шанс. Всеки, който е готов, доброволно може да се включи и да работи за възраждането на родината ни.

Защо ще остана възрожденец въпреки всичко?

В ума ми винаги изниква този стих на Вазов, който отеква с пълна сила и в днешния момент: "Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло – какво ще да му завещайш?"

Въпреки множеството от така наречени "патриотични" организации, които се намират на политическата сцена, единствените, които устояват изконните български ценности, са Възраждане. Като единствената родолюбива организация ние помним историята си и пазим традициите си! Чрез своите действия многократно сме доказвали, че се ръководим единствено от българския национален интерес. Ние сме единствената реална опозиционна партия, превърнала се в заплаха за статуквото. Ние не се страхуваме да говорим и работим срещу мутро-олигархичния модел на управление, залегнал в страната ни. Въпреки репресиите от страна на целия държавен апарат, ние няма да се откажем! Въпреки опитите да ни омаскарят и заличат, ние оставаме с високо вдигната глава, защото нито ни е страх, нито ни е срам да бъдем възрожденци! Ние няма как да стоим и да гледаме безучастно как ни убиват и как ни съсипват държавата! Няма как да се откажем! Нямаме право на крачка назад, защото зад нас е заветът на нашите предци, а пред нас е бъдещето на децата ни!

            Да живее България!

ПРИСЪЕДИНИ СЕ!

България има нужда от вас, oт вашите сили, познания, воля и устрем!

СТАНИ ЧЛЕН СТАНИ СИМПАТИЗАНТ
Възраждане
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
© Възраждане. Всички права запазени.
  Новини

Цели и програма

Личности

Речено – Сторено

За нас

Контакти

ТЪРСЕНЕ

СТАНИ ЧЛЕН
ПОДКРЕПИ НИ